Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KINO EUROPA

Pinochetov reklamni rat na otvaranju HRFF

'no_nnn_kul_061212'
''
07.12.2012.
u 14:15

U Zagrebu počinje jubilarni festival filmova o ljudskim pravima, koji će se potom preseliti u Rijeku

U zagrebačkom kinu Europa večeras počinje službeni program 10. Human Rights Film Festivala, čiji je atraktivni pretprogram, retrospektiva autora Christopha Schlingensiefa, još u srijedu startao u kinu Grič.

Na otvorenju ćemo gledati novi film \"Ne\" izvrsnog čileanskog redatelja Pabla Larraina, koji zaokružuje trilogiju o diktaturi započetu filmovima \"Tony Manero\" i \"Post Mortem\".

Smješten u 1988. godinu i uvelike temeljen na stvarnim povijesnim događajima, \"Ne\" govori o srazu između Pinochetove propagandne mašinerije i resursima inferiorne reklamne kampanje kojom su protivnici režima pokušali uvjeriti građane da na referendumu okrenu leđa diktatoru.

Ova mučna, ali i crnohumorna trilogija time je dobiva optimistični završetak, a HRFF vrijedan film otvaranja koji će posebno zanimati publiku koja se već ranije, na drugim domaćim festivalima, susrela s Larrainovim radovima.

Od 8. do 14. prosinca u kinu Europa i Dokukinu KIC u Zagrebu te potom od 12. do 16. prosinca u Art-kinu Croatia u Rijeci, festival će prikazati 34 recentna filma, među kojima se posebno ističu \"Izbezumljenost\" belgijskog redatelja Joachima Lafossea o okolnostima koje su mladu ženu natjerale na čedomorstvo te dokumentarac \"Zakon na ovim područjima\" Ra\'anana Alexandrowicza o ponovno vrlo aktualnom konfliktu u pojasu Gaze.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije