Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRADICIONALNO

Otvoren 18. Vukovarski festival komorne glazbe

Podizanje festivalske zastave
04.10.2016.
u 23:42

Prema festivalskom programu prve večeri Vukovarskog festivala komorne glazbe nastupila je sopranistica Marija Kuhar – Šoša uz klavirsku pratnju Maria Šoše

Podizanjem festivalske zastave u perivoju Dvorca Eltz u Vukovaru večeras je otvoren tradicionalni, 18. po redu, Vukovarski festival komorne glazbe. Ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ruža Marić, koji je zajedno s Hrvatskim radio Vukovarom i organizator festivala, podsjetila je kako je festival utemeljen 1999. godine s ciljem obogaćivanja glazbenoga života u gradu u vrijeme kada je grad bio ruševina i tek se polako počeo dizati iz pepela. I ovogodišnja umjetnička ravnateljica vukovarskog festivala je Vlasta Gyura koja je rekla kako će u četiri festivalske večeri Vukovarcima se predstaviti više izvođača među kojima i neki renomirani kojima se uvijek rado odazovu pozivu iz Vukovara.  

Prema festivalskom programu prve večeri Vukovarskog festivala komorne glazbe nastupila je sopranistica Marija Kuhar – Šoša uz klavirsku pratnju Maria Šoše. Drugoga dana festivala, u srijedu, biti će održan koncert učenika Glazbene škole Franje Kuhača iz Osijeka kao i koncert posvećen akademiku Franji Klobučaru. Nastupit će i slovenski violinista Volodja Balžalorski i hrvatski pijanista Jakša Zlatar. U četvrtak, treće festivalske večeri, koncert će održati učenici glazbenog odjela Osnovne škole Dragutina Tadijanovića iz Vukovara, a zatim i koncert „Music for a while“ uz nastup Igora Pare na lutnji i vihueli kao i sopranistice Elene Roce. U četvrtak je posljednji dan ovogodišnjeg Vukovarskog festivala komorne glazbe kada će koncert održati učenici Glazbene škole Josipa Runjanina iz Vinkovaca i Marta Serdarušić na violini. Nastupit će i Trio 1887.   

- Svih ovih godina Vukovarski festival raste zajedno s Vukovarom. Jedna nova kvaliteta festivala su i nastupi učenika iz Vukovara, Vinkovaca i Osijeka. Upravo su oni budućnost festivala, rekla je Marić.  

Ulaz na sve koncerte je besplatan. Prije službenoga početka festivala u galeriji Oranžerija otvorena je izložba Materijal i forma - tekstil na novim granicama.

>> Klasična glazba je klasična, ne znam zašto bi sve moralo biti ultramoderno

>> Milijan Brkić, Božo Petrov, Zlatko Komadina... Pogledajte tko je sve bio na Tomislavcu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije