Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Galerija umjetnina

Otvara se stalni postav suvremene umjetnosti u Splitu

galerija umjetnina, split
arhiva VL
13.07.2010.
u 17:16

Osvježeni stalni postav bogatiji je za desetak radova umjetnika mlađe i srednje generacije: Renate Poljak, Vlaste Žanić, Igora Eškinje, Tonija Meštrovića, Igora Grubića, Vlade Zrnića, Nevenke Arbanas i Deana Jokanovića Toumina.

U četvrtak, 15. srpnja 2010. u 21 sat otvara se stalni postav suvremene umjetnosti u splitskoj Galeriji umjetnina.

Početkom studenoga prošle godine, zbog realizacije povremenih izložbi, skinut je stalni postav.  U međuvremenu je organizirano dvanaest izložbi na kojima se publika se imala prigodu upoznati sa suvremenom austrijskom umjetnošću, radovima istaknutih hrvatskih suvremenih umjetnika Kuzme Kovačića i Damira Sokića, vidjeti što rade mladi umjetnici na izložbama Ivane Resić, Vinka Barića, Marka Markovića, Ive Vraneković i Andre Banovca. Posebnu pozornost i interes pobudile su dvije izložbe: rekonstrukcija Prve dalmatinske umjetničke izložbe iz 1908. i izložba grafika slavnog španjolskog umjetnika Francisca de Goye.

Nakon bogate izložbene djelatnosti publika će ponovno moći vidjeti integralni stalni postav. Djela suvremenih hrvatskih umjetnina iznova će zauzeti svoje mjesto u nešto izmijenjenom obliku i  broju.  Očekuje se da će posebnu pozornost privući desetak novih radova te  promjene u samom rasporedu umjetnina. Osvježeni stalni postav bogatiji je za desetak radova umjetnika mlađe i srednje generacije. Riječ je o radovima Renate Poljak, Vlaste Žanić,  Igora Eškinje,  Tonija Meštrovića,  Igora Grubića, Vlade Zrnića,  Nevenke Arbanas  i Deana Jokanovića Toumina.  Pored njih  posebna atrakcija će biti erotske vratnice pokojnog Vaska Lipovca.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije