Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umro je Stjepan Mihaljinec

Otišao veliki maestro hrvatske zabavne glazbe

Stjepan Mihaljinec
Arhiva VL
14.02.2014.
u 11:29

Uz brojne nagrade i priznanja dobio je 2012. godine i nagradu Porin za životno djelo, bio je autor brojnih hitova i jedan od utemeljitelja i voditelj Festivala kajkavske popevke u Krapini

Umro je Stjepan Mihaljinec, rođen 1935. godine, jedan od ljudi koji su prije više od pola stoljeća postavili i utvrdili visoke standarde tadašnje zabavne glazbe u Hrvatskoj i čitavoj tadašnjoj Jugoslaviji.

Isticao se kao skladatelj, pijanist, dirigent, aranžer i autor čitavog niza nezaboravnih hitova kao što su Proplakat će zora, Noćas ćemo zemlji ka materi (Mišo Kovač) ili Ako sada odeš (Vice Vukov), a njegov je i antologijski Posljednji fijaker (Viki Glowatzky).

Surađivao je s velikim pjevačkim imenima na domaćoj, ali i međunarodnoj popularnoj glazbenoj sceni. Bio je utemeljitelj i dugogodišnji voditelj Festivala kajkavske popevke u Krapini. Uz brojne nagrade i priznanja dobio je 2012. godine, srećom pravovremeno, i nagradu Porin za životno djelo. U vremenu u kojem je zabavna glazba bila velika, on je bio njezin veliki maestro.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije