Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Joža kod kuće

Osnovnoj školi u Kotoribi ime književnika Jože Horvata

joža horvat
petar glebov/pixsell
08.03.2013.
u 12:03

U subotu 9. ožujka u osnovnoj školi u Kotoribi održati će se svečanost na kojoj će škola dobiti ime književnika i moreplovca Jože Horvata. Joža je rođen u Kotoribi 10. ožujka 1915. godine, a umro je 26. listopada nedaleko Zagreba.

U subotu 9. ožujka u osnovnoj školi u Kotoribi točno u podne održava se svečanost na kojoj će škola dobiti ime poznatog hrvatskog književnika, moreplovca i antifašista Jože Horvata. Autentični sin Međimurja Joža Horvat rođen je u Kotoribi 10. ožujka 1915., a umro je 26. listopada prošle godine u Ključić brdu nedaleko Velike Gorice. Joža Horvat autor je poznatih proznih djela kao što su \"Besa\", \"Sedmi be\", \"Waitapu\", \"Molitva prije plovidbe\", \"Mačak pod šljemom\", \"Svjedok prolaznosti\"... Djela su mu prevođena i na strane jezike, pa i na kineski i esperanto. Pisao je i scenarije za filmove, pa tako i za film \"Ciguli, miguli\" koji je desetljećima bio bunkeriran u socijalstičkoj Jugoslaviji, u kojoj je s velikim uspjehom prikazivana TV serija \"Mačak pod šljemom\". Na kazališnim daskama igrala se Jožina komedija \"Prst pred nosom\".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije