Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umjetnici u egzilu

Osnivač Voine za dlaku izbjegao Sibir

oleg vorotnikov
13.08.2014.
u 12:30

Olega i njegovu suprugu Nataliu Sokol ruske vlasti traže zbog niza zakona koje su navodno prekršili performansima usmjerenima protiv Putinova režima

        Ovih dana internetom su se proširile slike okrvavljenog Olega Vorotnikova, ruskog umjetnika i aktivista koji je prije tri godine s obitelji pobjegao u Italiju. Olega i njegovu suprugu Nataliu Sokol ruske vlasti traže zbog niza zakona koje su navodno prekršili performansima usmjerenima protiv Putinova režima, na sličan način na koji su optužene i osuđene njihove kolegice iz grupe Pussy Riot (ujedno i članice Voine).

Oleg se u Veneciji sukobio s grupom huligana, nakon čega je sa 30 šavova na glavi završio u policiji, gdje je ustanovljeno da je Rusija za njim raspisala Interpolovu tjeralicu. Nakon višednevne pravne drame, sud u Veneciji jučer je odbio deportirati Vorotnikova zbog političkih okolnosti pod kojima je napustio Rusiju.     

>> Boje nas se diktatori, a mi smo samo djevojke golih grudi...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije