Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mala scena

Oproštaj od 'Prave stvari'

mala scena tom stoppard prava stvar
Foto: Mala scena
1/10
02.12.2014.
u 14:40

Na domjenku nakon posljednje, rasprodane izvedbe, biti organizirana i 'tiha aukcija' kostima iz predstave, koja se već sada upisala u povijest domaćeg teatra

Nakon 30 uzastopnih izvedbi, obljetnička produkcija Male scene, 'Prava stvar', posljednji će put biti odigrana u petak 5. prosinca. Ovaj veliki produkcijski eksperiment završit će još jednom novinom za domaće prilike, 'tihom aukcijom' artefakata iz predstave. 

U najstarijem domaćem neovisnom kazalištu, zagrebačkoj Maloj sceni s pomiješanim osjećajima dočekuju predstojeći vikend. Naime, u petak će u toj kući na programu biti posljednja od 30 uzastopnih izvedbi predstave 'Prava stvar', u nas jedinstvenog produkcijskog eksperimenta kojim su odlučili obilježiti 25 godina postojanja. 

Po uzoru na West End i Broadway, predstava je bila na programu svakodnevno punih mjesec dana, a premda su gotovo sve izvedbe bile rasprodane, u Maloj sceni odlučni su držati se prvobitnog plana i predstavu u petak izvesti posljednji put. 

"Bilo je ovo uzbudljivo i dragocjeno putovanje iz kojega smo svi puno naučili. Punih mjesec dana ansambl predstave i cijela Mala scena disali su kao jedan,a predstava je rasla iz dana u dan. No, pomiješanim osjećajima usprkos, svi smo profesionalci i znamo da nas već u subotu čekaju druge obveze. To je stvarnost funkcioniranja na neovisnoj sceni", kaže o cijelom projektu njegova producentica Vitomira Lončar, a s njom se slaže i ansambl predstave -  Jelena Veljača, Dražen Čuček, Jasna Bilušić, Frane Perišin, Mislav Čavajda, Lana Helena Hulenić i Marko Hergešić

Stoga će na domjenku nakon posljednje, rasprodane izvedbe, biti organizirana i 'tiha aukcija' kostima iz predstave, koja se već sada upisala u povijest domaćeg teatra.   

>> Čuček nosi emocije kojima vjerujete u mraku teatra

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije