Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stiže i u šibenik

Opera za bebe najtraženiji je komad u domaćim kazalištima

Zagreb: Opera za bebe – Opera Rosa u Hrvatskom narodnom kazalištu
Sanjin Strukic/PIXSELL
04.07.2023.
u 15:15

Nakon rasprodanih izvedbi u Zagrebu, zakazane su četiri izvedbe u HNK u Šibeniku u sklopu glazbenog programa Međunarodnog dječjeg festivala

Nakon nedavne praizvedbe prve domaće opere za bebe pod nazivom "Opera rosa" u produkciji 32. Muzičkog biennalea Zagreb, Hrvatskog društva skladatelja i HNK u Zagrebu, a za koju su sve izvedbe bile unaprijed rasprodane, najpopularniji operni komad u zemlji ide na putovanje.

Ovog tjedna u njoj će uživati šibenske bebe jer najavljene su čak četiri izvedbe u četvrtak, 6. srpnja, u HNK u Šibeniku u sklopu glazbenog programa 63. izdanja Međunarodnog dječjeg festivala – Šibenik 2023. izvedbe su u 9.30, 11.00, 17.00 i 18.30 sati.

Podsjetimo, u operi sopranistice Ivana Lazar i Mima Karaula, violinistica i instrumentalistica Lucija Stanojević i Tena Novak Vincek te Irma Unušić s plesnom izvedbom djecu upoznaju s novim, ali njima bliskim, svijetom umjetnosti, otvarajući im istovremeno taj svijet kao prostor igre i interakcije. Opera ima klasičnu trodijelnu strukturu, kreće od noći, muzički i sadržajno mirne, nastavlja se s jutrom, buđenjem i rađanjem svjetla, a završava danom, slavljem i igrom. Dakle, prati bebama poznatu dnevnu rutinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije