Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poklon HAVC-a

Novi domaći filmovi na internetu besplatno

Bonobostudio
27.12.2021.
u 15:14

Šest besplatnih naslova domaće produkcije dostupno je na stranicama Hrvatskog audiovizualnog centra.

Hrvatski audiovizualni centar pripremio je u blagdansko doba šest naslova iz suvremene domaće produkcije koji će se moći besplatno pogledati od 25. prosinca do 6. siječnja na www.havc.hr.

Od animiranih filmova odabrani su "Real Boy" Irene Jukić Pranjić, "Sve te senzacije u mom trbuhu" Marka Dješke te studentski film Kate Gugić "Cockpera" koji je od premijere na Clermont-Ferrandu obišao niz svjetskih festivala. Ta su tri filma upravo završila svoje prikazivanje u sklopu offline Maratona po nezavisnim kinima diljem Hrvatske.

U online programu nude se i dokumentarno-igrani studentski film "Bijeli Božić" Josipa Lukića koji se nakon svjetske premijere na prošlogodišnjem Beldocsu odmah ovjenčao i nagradom, eksperimentalno-dokumentarni film "Plejade" nastao u Kinoklubu Zagreb za kojeg je autorica Mateja Zidarić ove godine primila Nagradu Vedran Šamanović te na Motovunu nagrađeni igrani film "Mekana bića" Ivane Škrabalo.

– Iznimno mi je drago da, prateći trendove gledalačkih navika, i ove godine nastavljamo s tradicionalnim online programom. Zahvaljujući bogatoj i kvalitetnoj proizvodnji "kratkiša", doista je teško izabrati ograničen broj naslova. Vjerujem da će gledatelji uživati u našem blagdanskom izboru, koji su nam omogućili hrvatski filmaši – rekla je Olja Jakišić, voditeljica Projekta kinoprikazivaštva pri HAVC-u. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije