Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dokukino

Nogometni dokumentarci caruju u vrijeme Svjetskog prvenstva

nogomet pod velom
arhiva VL
28.06.2010.
u 15:33

Uz veliku nogometnu feštu jedino kino specijalizano za dokumentarce pripremilo je četiri filma koja o nogometu govore na drugačiji način. Poslastica ovog miniciklusa je njemačko-iranski hit-dokumentarac Nogomet pod velom.

Za vrijeme Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici Dokukino Croatia (Katančićeva 3) poziva vas da od nogometa predahnete uz - nogomet. Naime u Dokukinu su pripremili ciklus filmova o nogometu i popratnim sadržajima najvažnije sporedne stvari na svijetu. Riječ je o četiri izuzetna dokumentarca koje bi svakako trebalo pogledati, a prikazivat će se u lipnju i srpnju u različitim terminima. Već ovaj vikend, 3. srpnja u 21 sat, možete pogledati nizozemski film "Drugi finale", odličnu priču o utakmici dva najniže rangirana FIFA-ina tima - Butana i Montseratta upravo za Svjetskog prvenstva u Japanu. Utakmicu je službeno pokrivala FIFA, a 25.000 gledatelja u Butanu te najposjećenija konferencija za novinare u povijesti te zemlje govori sve o važnosti nogometa. Osim o nogometu, ovo je priča o prijateljstvu i neostvarenim snovima lokalnih nogometaša.

Zajedno s filmom "Drugi finale" prikazujemo i slovenski film "Kao da nam je lopta pala na glavu", portret legendarnog nogometaša Milka Đurovskog, koji je od lokalnog heroja u Crvenoj zvezdi, preko Partizana i Eindhovena, završio kao trener mariborskog drugoligaša. Nakon vikenda ovi su filmovi na programu i u četvrtak 8. srpnja u 19 sati i subotu 10. srpnja u 21 sat.

U nedjelju 4. srpnja u 19 sati pogledajte njemačko-iranski hit-dokumentarac "Nogomet pod velom" (scena iz filma na fotografiji) koji prati njemački žensku nogometnu ekipu na putu u Teheran kako bi prvi put zaigrala s iranskim vršnjakinjama. Zabavnu i napetu utakmicu prati ženska moralna policija, jer osim što moraju biti prekrivenih lica, žene ne smiju niti pjevati, niti se pretjerano veseliti, a na stadion ulaz nije dopušten muškarcima pa čak ni redatelju i producentu filma. Film je osvojio nagradu Teddy, kao i nagradu Teddy publike na Berlinskom filmskom festivalu, a najboljim ga je proglasila i publika Filmskog festivala u Zürichu. Film je na programu i u subotu 10. srpnja u 19 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije