Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarni koncert

Noć crno-bijele čarolije u Palači Dverce

Noć crno-bijele čarolije u Palači Dverce
Foto: Promo
1/4
19.04.2018.
u 14:31

Na repertoaru su klasične skladbe za glasovir ali i romantične autorske skladbe kao i parafraze na poznate teme uz majstorske improvizacije

Ovu subotu 21. travnja 2018. u 20:00 sati u Palači Dverce na Katarinskom trgu 6 u Zagrebu naš renomirani pijanist, skladatelj i orguljaš Vitomir Ivanjek - Vito održat će svoj proljetni koncert po nazivom Noć crno-bijele čarolije. Na repertoaru su klasične skladbe za glasovir ali i romantične autorske skladbe kao i parafraze na poznate teme uz majstorske improvizacije koje njegova vjerna publika već dobro poznaje (Beethoven, Chopin, Debussy, Brahms, Bernau, Denza, Gershwin, Ivanjek...).

Koncert organizira udruga Collegium Hergešić, ulaz je slobodan, a prihod od dobrovoljnih priloga bit će doniran Zavodu za dječju hematologiju i onkologiju 'Dr Mladen Čepulić' KDB. Maestro Ivanjek uz dvadesetogodišnju ljubav prema glasoviru već godinama korepetira i školske zborove na natjecanjima a često ga se može vidjeti s njegovim zlatnim dječjim zborom Zagrebački anđeli® na velikim i malim pozornicama. Novim CD-om kao dirigent Zagrebačkih anđela® razveseliti će i male pacijente. Istog dana u 11:00 u paviljonu na Zrinjevcu možete poslušati i zbor Zagrebački anđeli® i Vitomira na Green danu u organizaciji Storyja.

Nakon zagrebačkih koncerata, već idući vikend (28. i 29. travnja) slijede Ivanjekovi koncerti u Milanu. Ulaz na sve koncerte je slobodan!

Foto: Promo

VITOMIR IVANJEK - VITO - pijanist, skladatelj, dirigent i crkveni orguljaš, rođen 1969. u Zagrebu, diplomirao glasovir 1994. godine u Beču na „Hochschule für Musik und darstellende Kunst“. Član je HZSU-a, te niz godina uspješno djeluje kao samostalni umjetnik.

Sudjelovao je na mnogim međunarodnim seminarima, kao i na natjecanjima na kojima je osvajao prve nagrade. Redovito održava koncerte u zemlji i inozemstvu. Nastupao je u Austriji, Italiji, Rumunjskoj, Njemačkoj, Švedskoj, Švicarskoj, Velikoj Britaniji, Cipru i SAD-u. Snimio je nekoliko nosača zvuka. Često sudjeluje na raznim humanitarnim koncertima.

Sklada pretežno skladbe za glasovir (Dijalog-instrumentalni teatar, Rapska zvona, Intermezzo, Imaginarne vedute, Razmišljanje, Božićni valcer...), ali i pjesme za soliste i zbor, a poznat je po svojim improvizacijama, parafrazama i varijacijama na razne teme.

Osniva i vodi mnoge zborove - crkvene, dječje, muške, ženske i mješovite. Vodio je poznati dječji zbor „Zagrebački mališani“ (2013.-2015.), gospel zbor „Sunce“, (2012.-2018.), a trenutno je umjetnički voditelj i dirigent zbora treće životne dobi „Iblerovci 77+“ (od 2016.). Sudjeluje u osnivanju dječjeg zbora i ritmike „Zagrebački anđeli“, čiji je i umjetnički voditelj od jeseni 2015.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije