Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sotheby's

Nikad viđeni Bacon spreman za aukciju

Contemporary art sales at Sotheby's - LondonA Sotheby's employee hangs Francis Bacon's Two Studies for a Self-Portrait, 1977 (estimated at 13-18 million) ahead of the preview facility for the forthcoming contemporary art sales at Sotheby's auction house,
Foto: Reuters/PIXSELL
28.04.2015.
u 16:00

Likovna senzacija: Za slike su znali samo rijetki stručnjaci

Aukcijska kuća Sotheby's predstavila je dosad neviđene autoportrete Francisa Bacona, za koje su znali samo rijetki stručnjaci, ali nikad nisu izloženi jer ih je odmah po nastanku kupio nepoznati privatni kolekcionar. Njegovi nasljednici sada su odlučili prodati vrijedna djela, a Sotheby's je najavio da će autoportrete prvo izložiti u svojim galerijama u New Yorku i Londonu.

Sama aukcija održat će se u srpnju, a prodavači očekuju da će svaka slika doseći oko 15 milijuna funti (160 milijuna kuna).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije