Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojice fazana

Nasilje kao obijest povlaštene djece iz bogatog društva

'fazani_nnn_kul_220113'
''
22.01.2013.
u 17:20

Pitanje je, naravno, mogu li ti i takvi zločinci izbjeći ruci pravde, a Adler-Olsen na to odgovara bez ikakvog sentimenta. Zločinačka psihopatologija ovdje je toliko snažna da je sve moguće pa čitatelj strepi i za život glavnog pozitivca

Oni imaju sve – novac, položaj, podrijetlo, obitelji... Pružena im je najveća životna šansa – da rastu i obrazuju se u uljuđenom društvu u kojem obiteljski novac znači velike povlastice i skupe privatne škole. Pa ipak oni su toliko nasilni da njihove vikend-zabave kulminiraju ubojstvima...

To je sažetak novog krimića \"Ubojice fazana\" Jussi Adler-Olsena koji je, nakon \"Žene u kavezu\" istog autora, objavilo zagrebačko Znanje.

Nova je to priča koju danski autor krimića (a on se po stilu, ali i društvenoj pozadini svojih priča, ubraja među tzv. skandinavsku školu trilera koju je proslavio Stieg Larsson) stavlja u ruke svom junaku – inspektoru Carlu Morcku, koji vodi Odjel Q. Posebnost je ovog slučaja nerazjašnjeno ubojstvo blizanaca koje se dogodilo prije dvadeset godina, a autor nam, rješavajući triler zagonetku, zapravo priča o povlaštenom sloju ljudi u svojoj domovini – onima koji su bogati i moćni.

Pitanje je, naravno, mogu li ti i takvi zločinci izbjeći ruci pravde, a Adler-Olsen na to odgovara bez ikakvog sentimenta. Zločinačka psihopatologija ovdje je toliko snažna da je sve moguće pa čitatelj strepi i za život glavnog pozitivca u knjizi.

Ukratko: istražitelji koje smo upoznali u \"Ženi u kavezu\" opet su u akciji, u uzbudljivoj priči po kojoj se u Danskoj već snima film. Stoga je pitanje trenutku kada ćemo dobiti i hollywoodsku verziju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije