Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
životni intervju: krste juras

'Hrvatska obalna straža je sada hrpa starog željeza. Brodovi su stari 40 i više godina'

29.10.2023.
u 14:00

Antologijski pjesnik, čije su stihove uglazbljivali Arsen Dedić, Dušan Šarac, Zdenko Runjić i drugi skladatelji, ujedno je i doktor brodogradnje. U živahnom i zabavnom životnom intervjuu objašnjava kako je spojio ta dva teško spojiva svijeta

Komentara 7

ST
Staripurger2024
16:25 29.10.2023.

Lako za ObSt ,ali sto sa HRM?? ObSt RH je pomodarski čudnovat kljunaš.Sve što ta radi u biti može i pomorska policija te lučka kapetanija RH.Koje i imaju vrlo dobra plovila. ObST RH je samo isprika vlastodržaca da se nee ulaže i razvija u puno potrebniju HRM.A to bi tražilo ozbiljnije korvete, minolovce, moderne rakete, koju diverzantsku podmornicu i protupodmorničke helikoptere.Satniju mornaričke pješadije dignut na bojnu.To se traži a ne ObST! A ako već pričamo o ObSt ,jedan novi brod su dobili,4 su "zarobljena" kod Debeljaka.

Avatar Hazl113
Hazl113
15:50 29.10.2023.

Pa jasno da ti Arsen nije dirao u tekstove, jer se to ne radi. Tekst mora biti origiinalan od prvog do zadnjeg slova. A to znači da je cijenio pjesnika i stihove i tako bi se to trabalo radit.

ZM
Zmar
16:05 29.10.2023.

Ovaj g. Juras je talentirani öovjek; pjesnik i brodograditelj. Meütim, mene yanima najviåe da li je moj, inaće pokojni, prijatelj dr. Jure Juras čovjek s tri fakultreta neki njegov rođak. Ako jest nek mi se javi i napiše nešto. Jure Juras je bio veliki čovjek i moj šef kad sam radio u "Enciclopaedii Moderni" i u Institutu ya filozofiju znanosti i mir. tamo negdje 1966 i 67 i 68 dok nisam bio prisiljen otići u JNA. Pročitao sam negdje da je dr. Jure Juras umro nekako poslije 2000 i spomenuo ga je čak predsjednik Zoran Milanović kad je javno spomenuo da je Žarko Puhovski tužio u Haagu moje prijatelje dr. Juru Jueasa i Matka Bradarića, rođenom u Splitu koji je s nama radio kod dr. Ivana Supeka. Ubijen je u Bruxellesu iz kojeg je, zaposlen kod dr. Radmana, slao meni pisma u London. Pisma je primio i oteo pokojni danas Jakša KUšan, a Matka je netko, pitam se tko, ubio i odnosno zaklao u moj sobici u Bruxellesu. Tek tada s mrtvim Matkom javio mi se je dr. Radman u Lund gdje sam živio i danas živi. Sve sam detaljno opisao u mojoj sagi "Geronimo" za koju, dakako nemam izdavača kao što ni Vice Vukov nije mogao pjevati Vaše pjseme g. Juras nakon povratka iz Francuske i Pariza. Odužio sam i stojte mi dobro i javitre mi da li je pokojni i mom sudu veliki Jure Juras bio Vaš rođak. Jurina MAMA BILA JE HRVATSKA KNJIŽEVNICA. Stojte mi dobro i iskreni pozdrav Z.Markus

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije