Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Renfield"

Namjerno loša horor-komedija u kojoj Nicolas Cage briljira u ulozi Drakule

Universal Pictures
03.05.2023.
u 10:07

"Renfield" nas podsjeća na zlatne dane trash komedija poput "Mrak filma"

U hrvatskim kinima upravo igra "Renfield", najnoviji film redatelja Chrisa McKaya, najpoznatijeg nam po filmu "The LEGO Batman". U "Renfieldu", žanrovskom čušpajzu horora i komedije inspiriranom slavnom pričom o grofu Drakuli, kojeg ovdje igra odlični Nicolas Cage, naslovnu ulogu Drakulina fanatičnog sluge Renfielda tumači Nicholas Hoult. Od ostatka prilično nadahnutog ansambla treba spomenuti i komičarku Awkwafinu u ulozi policajke Rebecce i odabranice Renfieldova srca te izvrsnu Shohreh Aghdashloo kao Bellafrancescu Lobo, mafijašku šeficu.

Renfieldu, koji je već devedeset godina Drakulin sluga u zamjenu za što dobiva posebne moći koje se aktiviraju jedenjem buba, napokon je dosadilo trpjeti svog neurotičnog gazdu. Tražeći svježu večeru za grofa Drakulu, slučajno nailazi na grupu za psihološku potporu osobama u suovisničkim vezama te shvaća da se i on sam nalazi u jednoj takvoj – i to upravo sa svojim šefom. U sumanutom slijedu događaja, pokušavajući se izvući iz tog odnosa, Renfield se upliće u mutne poslove moćne mafijaške organizacije. Usput upoznaje policajku Rebeccu, između njih odmah plane iskra, a njih dvoje zajedno ući će i u borbu protiv mafije i Rebeccinih korumpiranih kolega koji su snage udružili s Drakulom.

Unatoč salvama negativnih kritika koje je film dobio, nesumnjivo je jako zabavan, a rekli bismo i sasvim namjerno loš. Takvih nam filmova, prepunih vodoskoka lažne krvi, groznih borbenih scena i smiješnih fora koje podsjećaju na zlatno doba trash komedija poput "Mrak filma", u posljednje vrijeme definitivno nedostaje. "Renfield" je, dakle, savršen film za opuštanje, tijekom kojeg nećete morati previše razmišljati, a za razliku od mnogih novijih filmova neće vam oduzeti ni puno vremena jer traje samo 90 minuta. Osim toga film je očita parodija svih dosad poznatih svjetskih Drakula – od Bele Lugosija, preko Christophera Leeja i Garyja Oldmana do Leslieja Nielsena – od kojih je Cage uspio stvoriti svoju osobnu verziju tog lika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije