Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izašao iz ormara

Nakon Robina, i Superman priznao da voli i muškarce

DC Comics
12.10.2021.
u 10:22

Nova verzija Supermana, Jonathan Kent, zaljubljen je u novinara Jaya Nakamuru, a njihovu ljubavnu priču imat ćemo prilike pročitati u novom izdanju DC Comicsa u studenom.

Novi Superman je biseksualac, otkrili su iz DC Comicsa, a vijest je odjeknula svijetom. Nakon što je nedavno i Batmanov vjerni pomoćnik Robin izašao iz ormara, sada je, saznajemo, i novi Superman - inače sin orginalnog Supermana Clarka Kenta i Lois Lane - našao dečka. 

Ta nova stripovska verzija Supermana, u kojoj sin Jonathan Kent preuzima očevu ulogu, počela je izlaziti u srpnju, a u izdanju koje će izaći u studenom upoznat ćemo i njegovu simpatiju, stanovitog Jaya Nakamuru. 

Nakamura je, kažu iz DC Comica, novinar s kojim se Kent zbližio nakon što je doživio "mentalni i fizički burn-out". 

- Nismo htjeli zamijeniti Clarka Kenta još jednim hetero, bijelim muškarcem spasiteljem. Uvijek sam smatrao da svatko treba svoje heroje i da svatko zaslužuje prepoznati dio sebe u tim herojima. Stoga sam vrlo zahvalan DC-ju i Warner Brosu što sa mnom dijele tu ideju. Superman je uvijek bio simbol nade, istine i pravde. Danas, taj simbol dobiva i novo značenje - kazao je Tom Taylor, scenarist novog Supermana u intervjuu za New York Times. 

Osim seksualnosti, u novom stripu slavni će superheroj rješavati i neke moderne, goruće probleme. Superman je tako, na primjer, prosvjedovao protiv deportacije izbjeglica, gasio šumske požare uzrokovane klimatskim promjenama i spriječio pucnjavu u školi.

Superman i Robin tek su posljednji u nizu LGBT superheroja u svemiru DC Comicsa. Prva je bila Kate Kane, poznatija kao Batwoman, ženski pandan Batmana i lezbijka. Biseksualne su i Catwoman te Wonder Woman, a čak i dvije negativke - Harley Quinn i Poison Ivy. 

Ključne riječi

Komentara 1

GA
Galapa
11:28 12.10.2021.

Sad bu se zval Sperman. Kad Nakarumi štrcne u pak lansirat će ga na mjesec.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije