Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lado uživo

Nakon efektnog nastupa u Zagrebu, Lado putuje u Poljsku

Zagreb: Ansambl LADO oduševio okupljene ispred HNK
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/5
VL
Autor
Denis Derk
17.06.2021.
u 14:31

Ansambl Lado ovog je mjeseca obnovio svoje koncertne nastupe i u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu. Tako krajem mjeseca putuje u Poljsku gdje ga očekuju tri koncerta

Ansambl Lado, nakon prošlotjednog cjelovečernjeg programa u sklopu Lisinski Atriuma, u srijedu je kasno popodne oduševio publiku kod Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, kratkim ali efektnim programom. Nastup je održan kao dio festivala Ljetne večeri koji publici nudi čitav niz atraktivnih kulturnih programa. 

Ladovci su doista brojnoj publici izveli i nekoliko plesnih točaka, a među njima i omiljeni Linđo, a gledatelji su s puno topline pozdravili i muziciranje Ladovog orkestra. 

Krajem ovog mjeseca, ansambl Lado odlazi i na prvo međunarodno gostovanje od početka koronske pandemije. Riječ je o putovanju u Poljsku, gdje će biti i gosti srodnog poljskog ansambla Śląsk koji je nedavno nastupio u Zagrebu.  

Lado će imati tri plesna koncerta i to u Koszęcinu, Krakówu i Katowicama. Koncert organizira Konzulat Republike Hrvatske u Krakówu u partnerstvu s gradovima Krakówom i Katowicama i u suradnji s poljskim Ansamblom pjesama i plesova Śląsk Stanisława Hadyne.

Na inicijativu umjetničkog voditelja Lada Krunoslava Šokca i u dogovoru s Gradom Lipikom, u tom je rodnom gradu osnivača ansambla Zvonimira Ljevakovića postavljena njegova bista koja se cijelo desetljeće čuva u zgradi Lada. Lado je tako 10. lipnja u Lipikuizveo i vokalno-instrumentalni koncert ‘Sako leto ima nekaj novoga’.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije