Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Najbolji hrvatski autori u prosincu u Hoću knjigu Megastoreu

Najbolji hrvatski autori u prosincu u Hoću knjigu Megastoreu
Foto: Promo
1/12
PR
Autor
PR članak
06.12.2017.
u 16:55

U božićnom ruhu Megastore će na dva tjedna postati dom najpopularnijih hrvatskih autora današnjice

Hoću knjigu Megastore svoja je vrata ponovno otvorio početkom studenog, a nakon fantastičnih promocija Anite Šupe, Ljubice Uvodić-Vranić te Rupi Kaur (knjigu poezije Mlijeko i med predstavljali su Branko Matijašević, Alis Marić i Ingrid Divković) koje se se održale proteklog mjeseca, Hoću knjigu najavljuje i skorašnja gostovanja najčitanijih hrvatskih autora.

Osim promocija, od kojih se neke održavaju već ovoga tjedna, u najavi su i Grad Djeda Mraza, redovite radionice udruge Ministarstva magije, jednotjedni nastupi akustičnog benda Amaterapeuti, Book club s Anom Jembrek te još mnogo toga.

NAJAVA PROMOCIJA:

Foto: Promo

Ljubavne subverzije Mani Gotovac – Mani Gotovac, Milana Vuković Runjić, Drago Glamuzina
Hoću knjigu Megastore, Bogovićeva 7, 9.12. u 18 sati

Ljubav je najjača sila na svijetu!

Ne vjerujete? Doznajte da je doista tako na razgovoru kojeg će voditi naša poznata teatrologinja Mani Gotovac s novinarkom i književnicom Milanom Vuković Runjić te spisateljem i urednikom Dragom Glamuzinom.

Oni će 8. prosinca u 18 sati u Hoću knjigu Megastoreu govoriti o subverzivnoj snazi ljubavi. Pokušat će odgovoriti na neka goruća intimna pitanja koja nas golicaju. Što je to ljubav? Zašto nas navodi na dobra i ponekad luckasta djela? Usađuje li u nas požrtvovnost, privrženost i odanost? Sve su to pitanja koja će raspraviti ovi cijenjeni sugovornici.

Pridružite im se i vi u otvorenom razgovoru te ih priupitajte sve što ste oduvijek željeli znati o ljubavi, ali se niste usudili pitati! Tijekom događanja naši će sugovornici odgovarati na pitanja posjetitelja, potpisivati odabrane naslove svojih knjiga te se družiti s fanovima.

Druženje s Radom Šerbedžijom
Hoću knjigu Megastore, Bogovićeva 7, 12.12. u 16:30 sati

Upoznajte izbliza glumačku veličinu!

Strastven, srčan i bez fige u džepu... velikan hrvatskog glumišta, Rade Šerbedžija, nije samo intrigantan kada je na glumačkoj sceni, nego oduševljava i kada se nađe licem u lice sa svojim obožavateljima.

Rade će se vrlo rado podružiti s vama u našem Megastoreu, 12. prosinca u 16:30 sati. Potpisivat će svoju izvrsnu novu knjigu razmišljanja "Poslije kiše" u kojoj piše o ljudima, gradovima, svjetovima, umjetnosti, idealima i uspomenama koje su nadživjele sva naša (ne)vremena.

Ovo je odlična prilika da doživite Radu i onda kada su ugašena svjetla kazališnih ili filmskih reflektora!


Foto: Promo
Susret, ali najljepši s Kristianom Novakom
Hoću knjigu Megastore, Bogovićeva 7, 14.12. u 19 sati

Ugrabite svoj dio književne povijesti na druženju s Kristianom Novakom!

Ukoliko još niste osjetili magiju Kristianovih romana „Obješeni“, „Črna mati zemla“ i „Ciganin, ali najljepši“ sada je prilika za to. Kristian Novak podružit će se s ljubiteljima lijepe književnosti u našem Megastoreu, 14. prosinca u 19 sati, kada će u izravnom druženju s fanovima otkriti tajne svoje književne inspiracije.

Ovog pisca domaća kritika već je uzdigla na rang modernog klasika. Nisu se štedjeli epiteti u vezi s njegovim književnim stilom koji je uspoređivan s detonacijskom moći plastičnog eksploziva, a njegov živi jezični izraz naišao je na sveopće odobravanje.

Kristian Novak govorit će o svojem posljednjem hit romanu „Ciganin, ali najljepši“ te će zainteresiranima potpisivati primjerke svojih knjiga.

Dodatni razlog za posjet događanju je i glazbeno iznenađenje koje, vjerujte nam na riječ, nikoga neće ostaviti ravnodušnim!

Foto: Promo

Druženje s Miljenkom Jergovićem
Hoću knjigu Megastore, Bogovićeva 7, 15.12. u 18 sati

Ili ga volite ili mrzite, s njim nema sredine. No što god mislili o našem najplodnijem i najnagrađivanijem živućem književniku, Miljenku Jergoviću, jedno je sigurno – neće vas ostaviti ravnodušnim!

S velikim vas zadovoljstvom pozivamo na promociju nove Jergovićeve knjige „Nezemaljski izraz njegovih ruku“ koja će se održati u našem Megastoreu, 15. prosinca u 18 sati.

U svojoj novoj knjizi Jergović na originalan način progovara o sarajevskom atentatu, povijesnim okolnostima koji su doveli do njega te sudionicima ovog dalekosežnog događaja. Atentat nije prikazan kao izraz nekog balkanskog hira nego kao logičan nastavak i posljedica modernizacijske i prosvjetiteljske misije bečkih vlasti u Bosni.

Nakon predstavljanja knjige slijedi druženje pisca s književnim fanovima te potpisivanje knjiga.

Foto: Promo
Promocija knjige "Predsmrtni dnevnik" Igora Mandića
Hoću knjigu Megastore, Bogovićeva 7, 16.12. u 18 sati

"Predsmrtni dnevnik Igora Mandića knjiga je kakve još nije bilo na ovim prostorima, u kojoj se autor odlučio pozabaviti najvećim tabu-temama - suočavanjem sa smrću i samoubojstvom. Mandić je britak, lucidan, autoironičan i duhovit kao u svojim najboljim knjigama, a nije patetičan ni kad piše o najtežim emotivnim traumama."

Došlo neko takvo vrijeme, da se smrt „vrati u život“ – tako će, paradoksalnom morbidnosti, vjerojatno odgovoriti Igor Mandić na pitanje što ga je ponukalo na pisanje „Predsmrtnog dnevnika“. Želite li čuti više, svakako nas posjetite u Hoću knjigu Megastoreu u subotu 16.12. u 18 sati, gdje će ovaj veliki pisac, polemičar i kolumnist održati promociju svoje knjige s Dragom Glamuzinom kao moderatorom.

DODATNO

Promocija knjige Daniele Uzelac
Hoću knjigu Tower Centar, J. P. Kamova 81a , 16.12. u 18 sati

Svaka žena je boginja, no jedini način da spozna sebe je kroz iskustvo onoga što nije. Dolazi neka energija koja nam donosi nove ritmove i boje. Nove osjećaje koji iscjeljuju. Ženstvenost se ponovno uključuje, dok duboka ženstvenost doziva duboku muževnost. Kolika je moć žene? I tko je ona zaista?

Pitanja su to na koja će pokušati odgovoriti Daniela Uzelac, nekad novinarka, a danas urednica i blogerica koja od 2013. godine uređuje Facebook stranicu Put boginje na kojoj svakodnevno piše o unutarnjem putovanju prema iskonskoj ženstvenosti, svijesti, spolnosti, mudrosti prirode i novoj paradigmi odnosa.

Pridružite nam se u ugodnom druženju u riječkom Toweru!

NAJAVA OSTALIH DOGAĐANJA

Foto: Promo
Grad Djeda Mraza
Hoću knjigu Megastore, Bogovićeva 7, 9.12.2017.-15.1.2018.

Početkom studenog ponovno je otvorena najveća knjižara u Hrvatskoj – Hoću knjigu Megastore. Otvorenje su obilježila razna događanja za djecu i odrasle, a kako ne bi sve ostalo samo na aktivnostima tijekom otvorenja, Hoću knjigu je u Megastoreu odlučio organizirati jednu zaista posebnu priču za sam kraj godine.

Riječ je o Gradu Djeda Mraza, konceptu iza kojeg se krije veliki kreativac DORED DODO NAJJAR i njegova najpoznatija zagrebačka tvornica programa i ideja za zabavu djece TOM TOM Fun Systems. Ovaj je projekt započeo u Hrvatskoj, a vrlo brzo proširio se na zemlje Europe, ali i Azije. Procjenjuje se kako je Grad u prvih dvije godine otvorenja posjetilo više od 200.000 ljudi. Za Hoću knjigu ovo je iznimna čast što će nakon nekoliko godina pauze Grad Djeda Mraza ponovno otvoriti svoja vrata baš u knjižari Megastore.

Grad Djeda Mraza zamišljen je kao atraktivna avantura koja će u maštovito uređenom prostoru djeci cijele Hrvatske, a i dijela regije, pružiti nezaboravnu zabavu. Grad s bajkama, predstavama, tvornicom igračaka, sobovima, vilenjacima i vilama osigurat će da djeca iskuse sve elemente prave zimske bajke. Bogati kostimi, nezaboravna scenografija i snježne pahuljice koje dolaze svaki put s djedicom samo su mali dio ove božićne čarolije.

Za sve dodatne informacije te raspored termina čitaonica u Gradu Djeda Mraza posjetite Facebook stranice Hoću knjigu te stranicu Grad Djeda Mraza.

Šalica toplog zvuka uz Amaterapeute i Barcaffe
Hoću knjigu Megastore, Bogovićeva 7, svake srijede od 18 do 19 sati

Jeste li spremni za šalicu akustične terapije u Hoću knjigu Megastoreu?

Posjetite naš Megastore ove srijede, 29. studenog, od 18 do 19 sati i iskusite posve novi doživljaj obilaska knjižare!

Akustičarski dvojac Amaterapeuti izvodit će covere poznatih pjesama u svom neponovljivom stilu, dok će vas poznati proizvođač kave Barcaffe krijepiti šalicom omiljenog toplog napitka.
Razgledavajte omiljene knjige, upoznajte se s novim naslovima na policama te se usput opustite uz milozvučne tonove Amaterapeuta i aromu Barcaffe kave.

Kako reče poznati američki komičar Jerry Seinfeld: „Kava rješava sve probleme“, čemu jedino dodajemo – i knjiga i dobra muzika!

Radionice Ministarstva Magije – izrada čarobnih štapića
Hoću knjigu Megastore, Bogovićeva 7, 9.12. u 11 sati
Hoću knjigu Tower Centar, J. P. Kamova 81a , 9.12. u 11 sati
Hoću knjigu City Centar West, Jankomir 33, 16.12. u 11 sati

Svaki pravi čarobnjak za bacanje čarolija treba naravno i pravi čarobni štapić. Iako je opće poznato da štapić bira čarobnjaka, u ovom slučaju, na ovoj radionici čarobnjak će izabrati i izraditi svoj personalizirani čarobni štapić.

Stoga trk svi po svoje leteće metle i uputite se u vama najbližu knjižaru Hoću knjigu, bilo da se one nalaze u Zagrebu (u City Centru One West ili u Megastoreu u Bogovićevoj) ili u Rijeci (u Tower centru) jer vas Ministarstvo Magije Hrvatska čeka na sve tri lokacije. Početak radionica je u 11 sati i traju sat vremena.
Broj mjesta je ograničen, a mjesto za svog malog čarobnjaka i termin možete rezervirati ispunjavanjem naše prijavnice
.

Radionice su namijenjene djeci od 5 do 13 godina i u potpunosti su besplatne.

Foto: Promo
Hoću knjigu Book Club s Anom Jembrek
Hoću knjigu Megastore, Bogovićeva 7. 21.12 u 19 sati

"Ne znam nijedan problem koji sat vremena čitanja nije ublažio", rekao je davno francuski filozof Charles-Louis de Secondat Motesquieu. Mi se s time u potpunosti slažemo, stoga vas pozivamo na sat druženja uz dobru knjigu s book blogericom Anom Jembrek.

Ana Jembrek rođena je Koprivničanka i osnivačica stranice Books rock my world, koja danas okuplja čak više od 370.000 knjigoljubaca! Osim što je zaljubljenica u čitanje, Ana je zapravo diplomirana operna pjevačica, a ponekad se šali kako ne bi imala ništa protiv da su njeni nastupi plaćeni u – knjigama :). Kako ne biste pomislili da tu staju Anini interesi, nadodat ćemo još samo da u svom zauzetom rasporedu nađe vremena i za dizajniranje video igara.
Kao svoje najdraže knjige ističe Kradljivicu knjiga, Anu Karenjinu i serijal Harryja Pottera, a s vama će se družiti u komentiranju knjige „Čudo“ autorice Raquel L. Palacio u prvom po redu Hoću knjigu Book Clubu.

Želite li se pridružiti ugodnom razgovoru uz ovu dirljivu knjigu prijavite se putem prijavnice koju možete pronaći na linku. Godišnje članstvo u našem knjiškom klubu iznosi 100 kuna, a plaćanjem članarine svaki će član dobiti i poklon bon Hoću knjigu u istom iznosu, kao i ekskluzivni popust od 20 posto na svaki sljedeći dogovoreni naslov u Book Clubu.

A ako još niste nabavili svoj primjerak knjige „Čudo“, razveselit će vas vijest da ga od ponedjeljka pa sve do kraja prosinca možete kupiti u svim Hoću knjigu knjižarama s popustom od 10 posto.
Vidimo se 21.12. u Hoću knjigu Megastoreu!

Kako biste na vrijeme dobili informacije o događanjima u knjižarama Hoću knjigu, pratite nas na našim društvenim stranicama te internetskoj stranici.

Hoću knjigu je novootvoreni lanac knjižara koji svim zaljubljenicima u knjige i znanje nudi najbolji izbor iz svijeta knjiga i papirničkog asortimana. Osim što su knjižare opremljene na najmoderniji način te čitatelju nude najširi raspon kvalitetnih naslova, knjižare Hoću knjigu nude savjete stručnih trgovaca s iznimnim poznavanjem književnosti. Svaki djelatnik knjižare stoji vam na usluzi za preporuku ili razmjenu ideja. U knjižarama Hoću knjigu udružuju se svjetovi iz mašte koji vas pozivaju na nove avanture i opuštanje. Čitanje, kao ni pisanje, nije usamljena aktivnost pa čitatelj, ulaskom u našu knjižaru, ima priliku obogatiti svoj život zanimljivim iskustvima i ljudima.

Facebook

Instagram

Želite prijaviti greške?