Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muzej Marton

Najavna izložba bečkog klasicističkog porculana u MUO

Muzej Marton, porculana
arhiv VL
23.03.2010.
u 15:30

Velik je uspjeh da je u vrijeme proslave 300 godina početka proizvodnje porculana u Europi upravo Muzej Marton pozvan na gostovanje u Beč, jednu od kolijevki europskog porculana.

Nova izložba Muzeja Marton u Muzeju Liechtenstein, jednoj od najprestižnijih muzejskih institucija u svijetu, prvorazredan je kulturni događaj kojim će se Beču i Austriji prezentirati vrhunska kolekcija bečkog klasicističkog porculana. Bečka izložba trajat će od 14. lipnja do 9. studenoga 2010. godine, a uoči nje izabrane primjerke porculana vidjet će Zagrepčani na najavnoj izložbi u Muzeju za umjetnost i obrt.

Velik je uspjeh da je u vrijeme proslave 300 godina početka proizvodnje porculana u Europi upravo Muzej Marton pozvan na gostovanje u Beč, jednu od kolijevki europskog porculana.

Sam Veljko Marton inzistirao je da kvaliteta bude najvažniji kriterij pri odabiru predmeta za muzejsku zbirku. Bogatstvo i raznolikost motiva, izvanredno slikarsko umijeće i nedostižna kvaliteta pozlate karakteristike su bečkog porculana toga razdoblja i najvažniji razlog zbog kojeg su ti predmeti u tolikom broju zastupljeni u zbirci Muzeja Marton. Ova izložba stoga je potvrda vrijednosti i važnosti njegove zbirka, i to potvrda dobivena na svom izvoru, u Beču.

Zagrebačka izložba otvara se 30. ožujka u 19.30 i ostat će otvorena do kraja travnja.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije