Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oscar

Nagrađivani film Torinski konj redatelja Bele Tarra u kinu Europa

Torinski konj, Bela Tarr
Kino Europa
02.01.2012.
u 13:35

Film je osvojio nagrade Srebrni medvjed i FIPRESCI (filmskog festivala u Berlinu 2011.)

Posljednji film kultnog mađarskog redatelja Béle Tarra "Torinski konj" prikazivat će se od srijede 3. siječnja do kraja mjeseca u kinu Europa. Priča o jednorukom ostarjelom farmeru i njegovoj kćeri koji žive u dotrajaloj kolibi i rukama jedu kuhani krumpir vrvi izražajnom crno-bijelom fotografijom i atmosferom stalne slutnje neizbježne katastrofe.

 Vjetar ne prestaje zavijati, konj o kojem ovisi njihovo preživljavanje ne želi izaći iz štale, a izvor vode na njihovu imanju presuši. Sve to snimljeno u 30 maestralnih kadrova. Film je osvojio nagrade Srebrni medvjed i FIPRESCI (filmskog festivala u Berlinu  2011.), a predstavljat će Mađarsku na sljedećim nominacijama za nagradu Oscar.

Komentara 1

PB
predrag borna
04:39 08.01.2012.

Ovo nije film za kino Europa već za neko art-kino.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije