Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAJAM ART ZAGREB

Na prodaju više od 300 djela 40 umjetnika i 35 radova studenata

Karla Jurić
16.05.2019.
u 13:56

U Tehničkom muzeju otvara se drugo izdanje manifestacije Art Zagreb na kojem će se galeristi predstaviti potencijalnim kupcima sa svojim umjetničkim radovima.

Nakon lanjskog iznimno uspješnog izdanja manifestacije Art Zagreb na kojoj galeristi potencijalnim kupcima prezentiraju i nude radove umjetnika koje zastupaju, danas se u Hali V Tehničkog muzeja u Zagrebu otvara drugo izdanje tog najvećeg sajma umjetnina u nas. Osim najpoznatijih hrvatskih galerista javnosti će se predstaviti i tri likovne akademije (Weißensee Kunsthochschule Berlin, Accademia di belle Arti di Venezia i ALU Zagreb), sve skupa 40 umjetnika i 35 studenata, budućih umjetničkih zvijezda. Neki od naših umjetnika koji sudjeluju su Tatjana Politeo, Jelena Remetin, Branka Riđički, Grgur Akrap, Paulina Jazvić, Igor Taritaš, Ivan Tudek, Eugen Varzić, Vida Meić... a sve popraćeno izložbom studentskih radova i s nekoliko panel-rasprava na temu tržišta umjetnina, kako se prodati kao umjetnik te kako tržište funkcionira u digitalno doba. Neki od predavača su – Hannes Brunner, Tomislav Buntak, Riccardo Caldura i Danko Friščić... Publiku zanimaju i cijene. Primjera radi, najskuplje djelo koje se nudilo lani bila je brončana skulptura Hrvoja Dumančića od 100.000 kn. Sajam traje do 19. svibnja.

Ključne riječi

Komentara 1

JO
jocoudriga
08:06 21.05.2019.

Kupujte umjetnost i pomažite nacionalnu kulturu! Pokažite da Hrvatska zavređuje domaće kipare i slikare!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije