Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
béla tarr:

Na filmskoj školi u Splitu predavat će Jarmusch, van Sant...

gus van sant
AFP/PIXSELL
15.02.2012.
u 20:40

Slavni Tarrovi kolege već su potvrdili dolazak. Vodit će radionice i raditi s mladim filmašima.

Proslavljeni redatelj Béla Tarr posjetio je Zagreb pripremajući se za otvaranje filmske škole u Splitu, a za T-Portal je otkrio kako će na toj školi predavati i neki od njegovih slavnih kolega poput Jima Jarmuscha i Gusa van Santa.

- Sjedio sam s Brankom Karabatićem i razgovarao o Splitu, o atmosferi grada i mislim da je on predložio Split kao savršeno mjesto za filmsku školu. To će biti filmska škola za postdiplomce, dakle, nećemo učiti osnove snimanja filmova. To rade klasična sveučilišta i filmske škole. Ono što ćemo mi raditi zove se DLA, Doctorate in Liberal Arts i traje dvije godine. Nećemo na nikakav način uznemiravati normalno filmsko obrazovanje u Hrvatskoj. Ovo je nešto posve međunarodnog karaktera, u školu mogu doći svi iz svih dijelova svijeta, a učitelji će biti uglavnom redatelji, također iz svih dijelova svijeta. Do sada su potvrdili neki od mojih prijatelja, kao što su Carlos Reygadas, Aki Kaurismäki, Jim Jarmusch, Gus van Sant, Atom Egoyan... Oni su potvrdili dolazak, vodit će radionice i žele raditi s mladim filmašima - ispričao je Tarr.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Komentara 1

VE
velikazmija
22:40 15.02.2012.

nisu li karabatići litos demostrativno otišli iz hrvatske radi trtmana ako se ne varam psa --i otišli u monte negro --

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije