Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK SPLIT

Mucalo smanjio troškove za čak 2,5 milijuna!

Duško Mucalo
PIXSELL
09.07.2012.
u 16:27

Mucalo i maestro Bareza, ravnatelj Splitskog ljeta, za razliku od prošle godine, nemaju problema – sve funkcionira besprijekorno

U prvih šest ovogodišnjih mjeseci HNK Split ostvario je plus od 800.000 kuna i uspio troškove spustiti za čak 2,5 milijuna kuna, kazao je Duško Mucalo, v. d. intendanta, otkrivajući financijske rezultate poslovanja. U odnosu na lanjske gubitke, zbog čega su ga mnogi prozivali, izgleda nevjerojatno, ali zaista je vrijedno pažnje. Mucalo objašnjava da su održali nekoliko vrlo žestokih kolegija te da je u izravnom razgovoru direktorima Baleta, Drame i Opere jasno dao do znanja da, bez obzira na to što su prošle godine imali tri premijere više, financijski minus više neće dopustiti!

Razgovaralo se sa svim umjetnicima, a najviše se uštedjelo na autorskim honorarima. Mucalo najavljuje da će, ako do kraja godine bude na čelu HNK Split, na njegove daske “dovesti” premijerne predstave sa 58. Splitskog ljeta, operu Nabucco (dirigirat će maestro Nikša Bareza), balete Neostvareni susreti i Čudesni mandarin, a pregovara i za dramu Adio kauboju. Ako uspije, u cijelosti bi eliminirali dug! Za razliku od lani, Mucalo i maestro Bareza, ravnatelj Splitskog ljeta, ove godine nemaju nikakvih problema ni nesuglasica. Međusobna suradnja i logistika HNK funkcioniraju besprijekorno.

Komentara 2

VI
Vito
06:53 10.07.2012.

Mucalo smanjio troškove za čak 2,5 milijuna! Zašto ne kopirate prošlogodišnje natpise o Mucalu? Očito čovjek nema pojma kako rukovoditi kazalištem... Znase kako se prije rukovodilo... Zato odjednom i toliki "gubitak" - 2.500.000 kuna manje nego prošle godine... Da, da,, da, treba ga smijeniti... Zašto? Zato što je oduzeo "kravama muzarama" dobit od 2.500.000 kuna...

VI
Vito
06:55 10.07.2012.

Može li ga HNK u Zagrebu posuditi na neko vrijeme pa da i Zagreb vidi kako nestaje novac?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije