Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba

Mitrov publiku poveo u oblake

PXL_120507_1122
PIXSELL
08.05.2012.
u 16:31

Akademski slikar Hrvoje Mitrov ispunio je Gretu bijelim balonima – živjeti s glavom u oblacima odluka je odrasle osobe s ozbiljnim životom

– Poruka je ove izložbe jasna. Većina mojih prijatelja, pa i ja, trajno smo s glavama u oblacima, tako žive umjetnici. Biti s glavom u oblacima odluka je odrasle osoba koja živi ozbiljan život i žao mi je kada vidim da neki baloni padnu na pod, a ne odlete u nebo – svoju je izložbu, pod nazivom “Glavom u oblacima”, opisao Hrvoje Mitrov.

Nakon 30-ak samostalnih izložbi Mitrov se odlučio sa 900 helijem napunjenih balona svim posjetiteljima galerije Greta u Ilici 92 omogućiti da bar nakratko, kao i on, vrijeme provedu s glavom u oblacima, u slobodi, ali i neizvjesnosti bestežinskog stanja u kojemu se znaju naći “akademci”.

 – Imam dvoje djece i 15 sam godina u braku, naravno da i ja robujem plaćanju računa, ali umjetnost je htijenje – kaže akademski slikar Mitrov, koji već 20 godina djeluje na domaćoj sceni, svjestan da njegova ljubav prema stvaranju institucije nisu prepoznale pa i da proračun Grada Zagreba sve manje novca predviđa za širenje kulturnog spektra građana. Iako je izložbu, kaže, mogao bez problema organizirati i u većem prostoru, za Gretu se odlučio iz praktičnih razloga. Tamo mu zalaze prijatelji, a naravno da je spuštanje stropa na nešto više od metar i pol bio i veliki financijski trošak.

 Posebnost izložbe, ističe autor, u tome je da traje samo 24 sata, kada se baloni ispušu. Kako bi izbjegao tužni prizor padanja iz oblaka, zajedno s prijateljima na kraju  izložbe “oslobodio” je balone kako bi otišli u nebo, što je svojevrsni simbol uspješnosti i opstanka u umjetnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije