Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splićani nezadovoljni

Ministrica kulture imenovala Senku Bulić ravnateljicom Splitskog ljeta

senka bulić
Anto Magzan/Pixsell
22.12.2014.
u 23:40

Valja podsjetiti da je do izbora Duška Mucala za v.d. intendanta HNK Split uvijek intendant bio i ravnatelj Splitskog ljeta

Ministrica kulture imenovala je Senku Bulić na mjesto ravnateljice Splitskog ljeta, potvrđeno je iz Ministarstva, a odluka stupa na snagu 18. prosinca 2014.

- Skandalozno, komentirali su večeras Splićani zgroženi odlukom ministrice Andree Zlatar Violić koja se posljednje vrijeme, naglašavaju, prema gradu podno Marjana odnosi kao prema provinciji. Splitska gradska uprava, ali i zaposlenici u HNK Split zalažu se da nedavno na javnom natječaju izabrani intendant Goran Golovko bude i ravnateljem Splitskog ljeta. Zbog toga će, kako se večeras doznaje od dogradonačelnika Gorana Kovačevića, od Ministarstva kulture zatražiti preispitivanje odluke o imenovanju Senke Bulić ravnateljicom Splitskog ljeta.

- Istina je da Ministarstvo imenuje ravnatelja autonomno. No, kako Splitsko ljeto nije odvojeno od nacionalnog kazališta, te s obzirom i na činjenicu da gotovo s dvostruko više sredstava financiramo ljetnu kulturnu manifestaciju, ići ćemo na radni sastanak i tražiti preispitivanje odluke, rekao je Kovačević. Prošlog tjedna Tonči Bilić podnio je ostavku na mjesto ravnatelja Splitskog ljeta na koju ga je ministrica u listopadu imenovala za razdoblje od iduće dvije godine.

Valja podsjetiti da je do izbora Duška Mucala za v.d. intendanta HNK Split uvijek intendant bio i ravnatelj Splitskog ljeta. Kako nitko nije dvojio oko izbora Gorana Golovka za intendanta, ni struka, pa čak ni politika koja se uvijek u sve miješa, logično se očekivalo kako će Golovko kao prvi čovjek nacionalne kazališne kuće bit i ravnatelj Splitskog ljeta. Sad je moguće da se zatraži razdvajanje Splitskog ljeta od HNK Split.

>> Intimistička duo drama 'Dama s kamelijama' Senke Bulić

Komentara 1

B7
b7
07:08 24.12.2014.

Glupo i nepotrebno !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije