Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Kazalište

Ministrica kulture imenovala Senku Bulić ravnateljicom Splitskog ljeta

Valja podsjetiti da je do izbora Duška Mucala za v.d. intendanta HNK Split uvijek intendant bio i ravnatelj Splitskog ljeta
22. prosinca 2014. u 23:40 1 komentara 405 prikaza
senka bulić
Foto: Anto Magzan/Pixsell

Ministrica kulture imenovala je Senku Bulić na mjesto ravnateljice Splitskog ljeta, potvrđeno je iz Ministarstva, a odluka stupa na snagu 18. prosinca 2014.

- Skandalozno, komentirali su večeras Splićani zgroženi odlukom ministrice Andree Zlatar Violić koja se posljednje vrijeme, naglašavaju, prema gradu podno Marjana odnosi kao prema provinciji. Splitska gradska uprava, ali i zaposlenici u HNK Split zalažu se da nedavno na javnom natječaju izabrani intendant Goran Golovko bude i ravnateljem Splitskog ljeta. Zbog toga će, kako se večeras doznaje od dogradonačelnika Gorana Kovačevića, od Ministarstva kulture zatražiti preispitivanje odluke o imenovanju Senke Bulić ravnateljicom Splitskog ljeta.

- Istina je da Ministarstvo imenuje ravnatelja autonomno. No, kako Splitsko ljeto nije odvojeno od nacionalnog kazališta, te s obzirom i na činjenicu da gotovo s dvostruko više sredstava financiramo ljetnu kulturnu manifestaciju, ići ćemo na radni sastanak i tražiti preispitivanje odluke, rekao je Kovačević. Prošlog tjedna Tonči Bilić podnio je ostavku na mjesto ravnatelja Splitskog ljeta na koju ga je ministrica u listopadu imenovala za razdoblje od iduće dvije godine.

Valja podsjetiti da je do izbora Duška Mucala za v.d. intendanta HNK Split uvijek intendant bio i ravnatelj Splitskog ljeta. Kako nitko nije dvojio oko izbora Gorana Golovka za intendanta, ni struka, pa čak ni politika koja se uvijek u sve miješa, logično se očekivalo kako će Golovko kao prvi čovjek nacionalne kazališne kuće bit i ravnatelj Splitskog ljeta. Sad je moguće da se zatraži razdvajanje Splitskog ljeta od HNK Split.

>> Intimistička duo drama 'Dama s kamelijama' Senke Bulić

Advent u Dalmaciji
Advent u Dalmaciji
Vrijeme je za lampice, druženje i blagdansko raspoloženje