Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon rebalansa

Ministarstvu kulture dodatnih 23 milijuna

04.10.2014., Zagreb - Alkarska povorka kroz grad povodom 300 godina Sinjske Alke. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukić/PIXSELL
18.11.2014.
u 15:25

Kada se europska sredstva zbroje sa sredstvima iz hrvatskog proračuna, dolazi se do brojke od oko 868 milijuna kuna za hrvatsku kulturu

Najnovijim rebalansom proračuna sredstva Ministarstva kulture povećana su za 23,1 milijun kuna, od čega će se 8,1 milijun kuna potrošiti za plaće, 4,1 milijun kuna za djelatnost Hine, 6,5 milijuna kuna za poticanje audiovizualnog stvaralaštva, a 4 milijuna za sanaciju od poplava.

Proračun za kulturu nakon rebalansa tako iznosi 791 milijun kuna, a sljedeće godine trebao bi porasti za dodatnih dvadeset milijuna kuna. Ti bi se milijuni trebali utrošiti na dovršenje projekata od nacionalne važnosti kao što su to stalni muzejski postav u Sinju koji se uređuje u povodu 300. obljetnice Sinjske alke, postav Kninskog muzeja vezan uz dvadesetu obljetnicu Oluje te dovršenje postava Muzeja vučedolske kulture pokraj Vukovara.

Boljem stanju u kulturnim financijama trebalo bi pridonijeti i 58 milijuna kuna iz strukturnih fondova Europske unije koja Hrvatska dobiva prvi put. Kada se europska sredstva zbroje sa sredstvima iz hrvatskog proračuna, dolazi se do brojke od oko 868 milijuna kuna za hrvatsku kulturu. 

>> Kulturna strategija aktualne vlasti svodi se na prazne riječi i pune fotelje stranačkih klauna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije