Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kultna MANIFESTACIJA

Miljenik zagrebačke publike Ostermeier gostuje s Othellom

'Othelo01_nnn_kul_310811'
''
01.09.2011.
u 18:10

Deveto izdanje te iznimne manifestacije trajat će do 27. rujna i na pozornicama Zagrebačkog kazališta mladih, Hrvatskog narodnog kazališta i u Gavelli

Predstava Othello berlinskog redatelja Thomasa Ostermeiera otvorit će 9. rujna u Zagrebu Festival svjetskog kazališta. Deveto izdanje te iznimne manifestacije trajat će do 27. rujna i na pozornicama Zagrebačkog kazališta mladih, Hrvatskog narodnog kazališta i u Gavelli gledatelji će moći vidjeti neke od najvećih aktualnih hitova iz svjetskih metropola. Festival koji nakon godišnjih odmora najavljuje novu sezonu i ove godine okuplja moćna autorska imena. Na otvorenju, miljenik zagrebačke publike berlinski redatelj Thomas Ostermeier gostuje s radikalnom interpretacijom Shakespeareova Othella.

Između performansa, ekspresionističkih bravura, radikalnog fizičkog teatra, Ostermeierov Schaubühne garantira estetski i politički čin koji će se dugo pamtiti. Među prijateljima festivala je i hvaljeni flamanski umjetnik Jan Fabre. Redatelj, koreograf, scenograf i autor teksta, prikazat će autorsku viziju mita o Prometeju, jednom od prvih buntovnika, koji krade oganj od Zeusa i donosi ga ljudima. Prvi put u Hrvatskoj gostuje nizozemski redatelj Ivo van Hove, jedna od ključnih figura novog teatra. Originalnim spojem dramskog, videa i filma snažno je utjecao na cjelokupnu svjetsku scenu.

Predstava "Opening Night", prema kultnom filmu Johna Cassavetesa, poziva publiku na uzbudljivu interakciju. Sudjelovat će na glumačkoj probi, a potom i u snimanju filma uživo. Iz bečkog Burgtheatra stiže "Dorian Gray" u režiji Bastiana Krafta, novog glasa njemačkog kazališta. Viktorijanski roman o strahu od starenja, pretočen je u suvremenu priču o opsesiji izgledom i savršenim tijelom.

U finalu nas očekuje izvanredna "Gardenia" belgijskog koreografa i redatelja Alaina Platela.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije