Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dani Darka Rundeka

Mi na Bajagu, a Beograđani pet dana zaredom na Rundeka

Darko Rundek u Domu sportova
Borna Filić/PIXSELL/Ilustracija
06.03.2019.
u 11:25

Dani Rundeka u Beogradu završavaju u četvrtak koncertom Rundek Cargo Trija

Novi val opet je u modi, ili očito ne namjerava ni izaći iz nje, čak i kad su njegovi još uvijek aktivni nositelji na pragu sedmog desetljeća. Ili već u njemu, a u sferi nekih pomalo drukčijih žanrova. Zagrebačka je publika u Areni prošle subote mogla uživati u dvoipolsatnom koncertu Bajage (59), a beogradska već danima pohodi na Dane Rundeka u Domu omladine. Manifestacija zanimljivog koncepta s pet sasvim različitih dvosatnih koncerata u sedam dana izazvala je pozornost poklonika našeg umjetnika Darka Rundeka (63) koji je s bendom Ekipa prve večeri odsvirao izbor najvećih hitova karijere, onih iz vremena Haustora, sve do današnjih, da bi druge u ispunjenoj dvorani Amerikana izveo potpuno drugi repertoar bez ijedne pjesme iz prethodne večeri, a s nekim rijetkim pjesmama iz karijere, kao i nekoliko novih, još neobjavljenih.

Rundekovi dani

U ponedjeljak je pak “Rundek-fest” nastavljen koncertom eksperimentalnog benda “Cul-de-Sac” s kojim surađuje od osamdesetih, a tijekom kojeg je zagrebački izvođač čekićem svirao improviziranu eksperimentalnu glazbu na bas-gitari, da bi se sinoć preselio u veliku dvoranu u kojoj je s pjevačicom Andrejom Kurelec-Košavić predstavio novi album “Mura, Mura” s izvornim međimurskim pjesmama.

Tijekom boravka u Beogradu Rundek je izazvao zanimanje medija, bar onih kojima nisu prioritet reality spektakli, a u velikom intervjuu za Danas odgovorio je i na pitanje o novom okupljanju Haustora...

– Mi iz Haustora ustanovili smo jedno pravilo, a ono glasi da okupljanje ima smisla samo ako je riječ o novom projektu, pa makar to bio neki mali album s pet-šest pjesama. Okupiti se da bismo svirali stare stvari bez nečega drukčijeg što bi moglo ponijeti na sceni nema smisla. Za album “Mura, Mura” rekao je da je snimljen u jednom dahu i kao takav jedna je od najboljih stvari koje je snimio u životu.

Kao veliki promotor ekologije Rundek je inzistirao da se piće na koncertima ne toči u klasične plastične čaše, nego u ekološke s ispisanim stihom iz neke njegove pjesme koje publika može ponijeti kućama.

Dani Rundeka u Beogradu završavaju u četvrtak koncertom Rundek Cargo Trija.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar dystopia
dystopia
12:44 06.03.2019.

Misliš, Vi na bajagu?

KO
kodifan
12:09 06.03.2019.

sve je to jedan narod...samo pun korumpiranih i huškački nastrojenih političara

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
12:19 06.03.2019.

Rundek stari jugos !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije