Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera

Matanić predstavlja treći film iz svojeg omnibusa o ženama

Mezanin
Mezanin
22.03.2011.
u 11:29

Radnja "Mezanina" događa se u Rijeci, gdje će se održati i međunarodna premijera

Redatelj Dalibor Matanić napravio je iskorak najavom da svoj novi film neće premijerno predstaviti na nekom festivalu ili u jednom od zagrebačkih kina, nego u malom riječkom Art kinu Croatia, u gradu u kojem se i događa radnja njegova novog filma.

Kratki film "Mezanin" treći je u omnibusu "6/6", koji je autor započeo još 2002. godine vrlo uspješnim filmom "Suša", a nastavio također višestruko nagrađivanim "Tulumom" 2008. godine. U "Mezaninu" glavnu ulogu ponovno ima Leona Paraminski, a uz nju glume Alen Liverić i Jagoda Kralj Novak. 

Film je smješten u otuđeni velegrad u kojem vladaju pravila korporacijskog društva, gdje djevojka pristaje biti svedena na ljudsko meso jer je to jedini mogući ulaz u igri preživljavanja. Majka ohrabruje kćer za ulazak u nemilosrdni svijet, postajući pritom svjesna da joj je vlastito dijete nepovratno oštećeno. Njih dvije igraju prešutnu igru u kojoj je glavni cilj – rješenje egzistencijalnih pitanja - obavljen, no svjesne su da su posljedice itekako prisutne.

Svečana premijera u Art kinu Croatia održat će se u petak, 25. ožujka u 21 sat. Film će okupljenima predstaviti Dalibor Matanić, Leona Paraminski i Alen Liverić, a prije "Mezanina" prikazat će se i prva dva filma iz omnibusa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije