Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskoro

"Mala sirena" u Žar ptici postaje mjuzikl

Arhiva Žar ptica
25.09.2017.
u 15:02

Mlada redateljica Iva Srnec, prema dramaturškom predlošku Marijane Nole, "Malu sirenu" postavlja kao scenski mjuzikl, a glazbene brojeve je skladao Stanislav Kovačić

"Tamo daleko na morskoj pučini voda je modra poput najljepšeg različka, a dolje duboko na morskom dnu postoji kraljevstvo u kojem
stoluje kralj Neptun, vladar svih morskih stvorenja. Kralj Neptun ima tri kćeri.Tri ljepotice. Tri morske sirene. Najmlađa od njih zove se
Ariana, ali svi je od milja zovu Mala sirena..."

Tko nije prepoznao početak slavne "Male sirene", legendarne bajke Hansa Christiana Andersena koja je napisana prije punih 180 godina? Upravo ta bajka prva je ovosezonska premijera u popularnom dječjem kazalištu Žar ptica, a premijera je u  četvrtak 5. listopada (u 19 sati). No, tu nije kraj vijesti koje će razveseliti najmlađe kazališne posjetitelje jer "Mala sirena" postaje  - mjuzikl.

Mlada redateljica Iva Srnec, prema dramaturškom predlošku Marijane Nole, "Malu sirenu" postavlja  kao scenski mjuzikl, a glazbene brojeve je skladao, a neke od njih, u ulozi maestra Hobsa uživo na sceni i izvodi Stanislav Kovačić.
Scenografiju i kostime za predstavu kreirao je  Alejandro Patricio Aguero Marino, venezuelanski slikar sa dugogodišnjom zagrebačkom adresom, a koreografkinja je Irena Mikec.

Raspjevanu glumačku ekipu u naslovnojulozi predvodi Sanja Crljen. Leopold, njezina ljubav je  Zoran Pribičević,  kralj
Neptuna Berislav Tomičić. U ulogama drugih dviju sestara sirena su Gorana Marin i Petra Vukelić. Ostale uloge igraju Vesna Ravenšćak Lozić, Petar Atanasoski, Marko Hergešić i Paola Slavica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije