Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nagrada za pse na filmu

Ljubimci glumice Tilde Swinton osvojili "Pseću palmu" u Cannesu

Gao Jing/XINHUA/PIXSELL
20.07.2021.
u 13:26

Dora, Rosie i Snowbear, španijeli Tilde Swinton koji su glumili u filmu "The Souvenir Part II", prikazanom u Cannesu, podijelili su nagradu Palm Dog 2021., kojom se nagrađuje najbolje filmsko ostvarenje u kategoriji pasa.

Nagradu je 2001. utemeljio britanski kritičar Toby Rose, a zadnji put, godine 2019. jer 2020. FF nije održan, osvojio ju je pitbul Brandy u filmu "Bilo jednom u Hollywoodu" Quentina Tarantina.

"Iskreno, Pseća palma (Palm Dog)...  godinama sam je priželjkivala", povjerila se britanska glumica i stavila oko vrata jednu od tri pseće ogrlice od crvene kože sa zakovicama i posvetom.

"Dora, Rosie i Snowbear bit će jako ponosni! Pokušala sam dovesti ih ovamo, no zauzeti su. Rekli su mi od doma da su danas na plaži u Škotskoj", dodala je glumica o svojim kućnim ljubimcima koji nisu došli u Cannes već ostali kod kuće u Škotskoj.

U filmu "The Souvenir Part II" redateljice Joanne Hogg, tri španijela Tilde Switon tješe glumicu Honor Swinton Byrne, koja je kći Tilde Swinton, a u filmu tumači lik koji žaluje za gubitkom voljene osobe. 

Posebno priznanje psu kao glumcu dobila su ove godine još dva psa: pitbul Sophie koja je glumila u filmu "Red Rocket" u režiji Seana Bakera, a prikazan je u natjecateljskoj konkurenciji. Sophie je udomljena kujica pred kojom je danas karijera, rekao je Baker.  

Drugi pas koji je ove godine osvojio posebno priznanje je australski ovčar Panda, a u filmu "Lamb"  Vladimara  Johannssona glumio je uzoritog psa čuvara. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije