Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Glazba

Legende klasične i jazz glazbe prvi put na istoj pozornici

Svečani koncert u povodu međunarodnog dana glazbe
26. rujna 2019. u 10:58 152 prikaza
Legende klasične i jazz glazbe prvi put na istoj pozornici
Foto: Službene FB stranice HGZ
Pogledajte galeriju 1/11

Ovogodišnje osmo izdanje Hrvatskog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo započinje svečanim koncertom Classic & Jazz koji će se održati u utorak 1. listopada u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda. Koncert počinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Na koncertu će nastupiti renomirani hrvatski i inozemni glazbenici koji su ujedno i članovi ocjenjivačkih sudova natjecanja: Vladimir Krpan, David Grigorian, Goran Končar, Dario Teskera, David Gazarov, Neven Frangeš, Lela Kaplowitz, Primož Grašič, Mario Mavrin i Saša Nestorović.

Ovogodišnje Natjecanje Papandopulo posvećeno je kategorijama komornih sastava i jazz glazbenika, a otvara se prigodnim koncertom Classic & Jazz koji će biti izvrstan uvod u glazbeni tjedan koji nas očekuje u Hrvatskom glazbenom zavodu.

Koncertom će se obilježiti 70. obljetnica osnivanja International Music Councila kojega je Unison - Hrvatski glazbeni savez član, te Međunarodni dan glazbe kojeg je pokrenuo 1975. godine predsjednik IMC Yehudi Menuhin. Od tada se svake godine pod pokroviteljstvom UNESCO-a 1. listopada obilježava najrazličitijim glazbenim događajima dostupnim najširoj publici.
Pridružite nam se na još jednom prazniku glazbe 1. listopada u 20 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu!

Legende klasične i jazz glazbe prvi put na istoj pozornici | Autor : Službene FB stranice HGZ Foto: Službene FB stranice HGZ

Natjecanje Papandopulo ove će se godine prvi put održati u “kući u kojoj stanuje glazba” - Hrvatskom glazbenom zavodu u terminu od 1. do 5. listopada. Natjecanje se otvara u utorak 1. listopada, svečanim koncertom Classic & Jazz kojim će se prigodno obilježiti i UNESCO-ov Međunarodni dan glazbe.

Ovogodišnje izdanje natjecanja zaokružuje četverogodišnji ciklus u kojem su se predstavili svi solistički instrumenti te solo pjevanje, a otvoreno je za standardne komorne sastave, nestandardne komorne sastave (3-6 glazbenika) te jazz glazbenike.

Kako će i ovogodišnje Natjecanje Papandopulo biti otvoreno za javnost, ovim vas putem pozivamo da nam se pridružite u Hrvatskom glazbenom zavodu gdje ćete sigurno uživati u izvedbama najboljih mladih hrvatskih umjetnika.

pojavio se i lažni
Goga se obratila javnosti: 'Dogodilo se nešto nemoguće, blokirali su moj račun, ne mogu ništa više'
JUBIZOL
Energetski štedljiva kuća
Veliki vodič - zbog ovih kvalitetnih fasada godišnje možete uštedjeti i do dvije hrvatske plaće