Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Zajc

Labuđe jezero vratilo se u Rijeku nakon 22 godine

12.05.2017.
u 13:58

Dirigirat će Matija Fortuna, a na sceni će se, uz članove baletnog ansambla, pojaviti i glumci Hrvatske drame HNK te 14 studenata druge godine studija glume i medija Akademije primijenjene umjetnosti Sveučilišta u Rijeci

Balet Petra Iljiča Čajkovskog “Labuđe jezero” u koreografiji i režiji Staše Zurovca večeras će se premijerno izvesti u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, 22 godine nakon posljednje riječke izvedbe tog baleta.

Dirigirat će Matija Fortuna, a na sceni će se, uz članove baletnog ansambla, pojaviti i glumci Hrvatske drame HNK te 14 studenata druge godine studija glume i medija Akademije primijenjene umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

– Bojao sam se da ne napravim slikovnicu, da predstava nema dubinu, ali sam ubrzo zaključio da “Labuđe jezero” u sebi nosi potrebnu dubinu. Odlučio sam maksimalno poštovati izvorni libreto i predočiti poznatu priču, ali tako da sebi dam slobodu u vidu nove interpretacije s vlastitim baletnim rukopisom – kazao je Zurovac. 

Komentara 1

Avatar Dameanu
Dameanu
15:00 12.05.2017.

toi toi toi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije