Naslovnica Kultura Kazalište

Labuđe jezero vratilo se u Rijeku nakon 22 godine

Dirigirat će Matija Fortuna, a na sceni će se, uz članove baletnog ansambla, pojaviti i glumci Hrvatske drame HNK te 14 studenata druge godine studija glume i medija Akademije primijenjene umjetnosti Sveučilišta u Rijeci
12. svibnja 2017. u 13:58 1 komentara 562 prikaza

Balet Petra Iljiča Čajkovskog “Labuđe jezero” u koreografiji i režiji Staše Zurovca večeras će se premijerno izvesti u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, 22 godine nakon posljednje riječke izvedbe tog baleta.

Labuđe jezero Branimir 
Pofuk Labuđe jezero u HNK, orkestri na pozornici Lisinskog, tu je Zagreb velik i lijep, tu je Hrvatska svijet

Dirigirat će Matija Fortuna, a na sceni će se, uz članove baletnog ansambla, pojaviti i glumci Hrvatske drame HNK te 14 studenata druge godine studija glume i medija Akademije primijenjene umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

– Bojao sam se da ne napravim slikovnicu, da predstava nema dubinu, ali sam ubrzo zaključio da “Labuđe jezero” u sebi nosi potrebnu dubinu. Odlučio sam maksimalno poštovati izvorni libreto i predočiti poznatu priču, ali tako da sebi dam slobodu u vidu nove interpretacije s vlastitim baletnim rukopisom – kazao je Zurovac. 

poljudski stadion,portal INTONACIJA Labuđe jezero na splitskom Poljudu hnk Bijela noć: subota, od 16 do 1 sat “Labuđe jezero” ispred HNK, Vintage fest na Jelačić-placu
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka