Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ciklus Glazbene staze

Koncert Baroque and Blue u Lisinskom

Koncert Baroque and Blue
Foto: PR FOTO
1/3
16.02.2016.
u 13:53

Subota, 20.02.2016. u 20h

7. koncertna sezona Ciklusa Glazbene staze nastavlja se koncertom BAROQUE AND BLUE koji će se održati 20. veljače 2016. u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Koncert počinje u 20 sati.

Ciklus Glazbene staze

Koncert BAROQUE AND BLUE

Subota, 20.02.2016. u 20h

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Mala dvorana

Glazba iz razdoblja baroka inspiracija je mnogim glazbenicima pa tako i ansamblu Glazbene staze. Posljednih nekoliko godina Ansambl je istraživao utjecaje baroka u jazzu i popularnoj glazbi, a ovom prilikom propitkuje njegove odraze u suvremenoj klasičnoj glazbi. U tom izazovu, provjerenom kvintetu Glazbenih staza, pridružit će se ponajbolji mladi hrvatski čembalist, sudionik koncerta Volim, volim, volim 2014. i prošlogodišnji laureat Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Ferdo Livadić u Samoboru – Franjo Bilić.

Program: Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach, Claude Bolling, Louis-Claude Daquin, Ante Knešaurek, Tomislav Uhlik (praizvedba), Michael Nyman (hrvatska praizvedba)

Ansambl Glazbene staze
Eda Rimanić, flauta

Yaroslav Sadovyy, klarinet

Đana Kahriman, violina

Mia Grubišić, violončelo

Iva Ljubičić, klavir

Gosti:

Franjo Bilić, čembalo

Marta Šomođi Homan, flauta

O IZVOĐAČIMA:

Franjo Bilić (Zagreb, 1994.) jedan je od najuspješnijih hrvatskih mladih čembalista. Ostvario je niz nastupa kao solist, komorni glazbenik te solist uz orkestar diljem Hrvatske i u inozemstvu: u BIH, Sloveniji, Njemačkoj, Italiji i SAD-u. Surađivao je s brojnim ansamblima i orkestrima: Zagrebački solisti, ansambl Antiphonus, Hrvatski barokni ansambl, Dubrovački simfonijski orkestar, Društveni orkestar HGZ-a, Zagrebački komorni orkestar, ZOM, ansambl Alter Modus, te s eminentnim umjetnicima: A. Butterfield (Velika Britanija), K. Nakazawa (Japan), M. Fedotov (Rusija). Pobjednik je 12. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika "Ferdo Livadić" u Samoboru. Usavršavao se na seminarima za područja; klavir, fortepiano, korepeticija/klavirska pratnja pjevača, čembalo, barokna glazba, barokni ples, orguljaška improvizacija, orgulje, harmonium d'art. Trenutno je student treće godine čembala u klasi prof. Pavla Mašića, i prve godine dirigiranja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Bavi se i skladateljskim radom.

Ansambl Glazbene staze je peteročlani, tzv. Pierrot ansambl koji uključuje flautu, klarinet, violinu, violončelo i klavir. Jedini je takav ansambl u Hrvatskoj. Ovisno o vrsti programa, Ansambl surađuje i s drugim glazbenicima, kao i kazališnim, likovnim i plesnim umjetnicima. Članovi Ansambla su vrsni komorni glazbenici, solisti i glazbeni pedagozi, obrazovani na muzičkim akademijama u Hrvatskoj i inozemstvu (Norveška, Ukrajina). Ansambl je proizašao iz Ciklusa Glazbene staze, koji se već sedmu sezonu zaredom održava u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Posebnost Ansambla je u osmišljavanju tematskih koncerata s ciljem afirmacije i približavanja klasične glazbe široj publici, osobito mladima. Tako koncerti postaju spoj klasične i poluklasične glazbe, igra žanrova i različitih kombinacija instrumenata, splet klasike s jazz, filmskom i tradicijskom glazbom. S osobitim uspjehom Ansambl je izveo programe Crveni ruž, Music Trek Meets Star Trek i Fantasia. Od samih početaka Ansambl surađuje s mladim hrvatskim skladateljima te je do sada praizveo djela Ivane Kovač, Biance Ban, Ivana Končića, Sande Majurec i Ivana Josipa Skendera. Ansambl sudjeluje u obrazovnim programima Hrvatske glazbene mladeži (Glazba u kvartu) i Ministarstva kulture (Ruksak (pun) kulture), a ostvario je niz koncerata diljem Hrvatske (Rijeka, Novska, Zadar, Slavonski Brod, Valpovo, Vrbovec, Višnjan, Lipik, Bjelovar).

Više o koncertu pročitajte na: www.glazbenestaze.com i www.lisinski.hr.

Cijena ulaznice: 40 kn.

  • 50 % popusta imaju učenici, studenti i umirovljenici

  • On line prodaja ulaznica za koncert BAROQUE AND BLUE

Ulaznice se prodaju na blagajni KD Vatroslava Lisinskog radnim danom od 10 do 20 sati, subotom od 9 do 14 sati, a na dan predstave dva sata prije početka.

Putem internet stranice www.lisinski.hr, moguća je individualna rezervacija mjesta, kao i kupovina ulaznica on-line plaćanjem.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije