Naslovnica Kultura Knjige

Književna nagrada Kiklop dobila novu skulpturu u terakoti

U Puli je objavljeno da će dodjela nagrada Kiklop ove godine biti održana 11. prosinca. Umjesto brončanih KIklopa Josipa Diminića, trinaest dobitnika/ca dobit će terakote skulptorice Marine Orlić.
08. rujna 2011. u 14:00 0 komentara 22 prikaza
kiklop marine orlić
Foto: arhiv vl

Najveća novina književne nagrade Kiklop koja će biti dodijeljena i ove godine na književnom sajmu u Puli jest ta da dobitnici više neće dobivati brončane skulpture Josipa Diminića nego radove od terakote samostalne umjetnice, keramičarke i skulptorice Marine Orlić. Kiklop će se dodjeljivati u trinaest kategorija, i to za urednika/ice godine, prozno djelo godine, debitantsku knjigu godine, pjesničku zbirku godine, knjigu eseja godine, publicističku knjigu godine, znanstvenu knjigu godine, slikovnicu godine, knjigu godine za djecu i mladež, knjigu inozemnog autora/ice godine, prijevod godine, leksikografsko djelo godine i nagradu za životno djelo koju dodjeljuje utemeljitelj na prijedlog Upravnog odbora.

Ovogodišnja dodjela bit će održana 11. prosinca, zadnjeg dana sajma. Prijave za nagradu počinju već 10. rujna i traju do 24. rujna. Svi nominirani za nagradu predstavit će se 10. prosinca u Puli.

Kako je DHL postao vodeća logistička tvrtka u svijetu i kakvi su im planovi za Hrvatsku
DOSTAVA
Počeli su koristiti robote, umjetnu inteligenciju, tehnologije proširene stvarnosti i samovozeća vozila
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.