Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hopa-cupa kultura

Kerumov zabavljač Mucalo na čelu splitskog HNK?

mucalo
Arhiva VL
07.06.2010.
u 16:48

Hrvatska se smijala Kerumovoj želji da mu teatar vodi Tony Cetinski. Izborom Mucala smijeh je prisjeo kulturnoj javnosti.

Kazališno vijeće Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu na današnjoj sjednici jednoglasno je odlučilo za novog intendanta teatra Gradskom vijeću predložiti poznatog pjevača Duška Mucala.

Odluka o tome hoće li pjevač koji cijeli život pjeva jednu dječju brojalicu stati na čelo kazališne kuće koju su vodili M. Štrljić. M. Gotovac, R. Perković, I. Sanader i I. Restović past će u srijedu, a o kakvom je kulturnom skandalu riječ, uvjerit ćete se pogledom na stihove koje smo izabrali iz bogata opusa.

Mucala je predložilo peteročlano kazališno vijeće s predsjednicom, sopranisticom Sanjom Erceg Vrekalo na čelu. Uz nju su u vijeću Joško Čelan, Marko Pecotić, Branka Papak i Ivica Pervan.

Kerumizacija kulture
Na natječaj za intendanta HNK Split javilo se ukupno 10 kandidata, a poznavatelji političkih prilika u Splitu bliski aktualnoj vlasti tvrde da neće biti problema s imenovanjem Mucala jer on je, dugo se o tome šuška, “Kerumov čovjek”.

Svi s kojima smo uspjeli razgovarati govore o kerumizaciji i poručuju: sami smo si krivi jer smo se smijali kada je Kerum na čelu HNK Split poželio Tonyja Cetinskog. Sada smo dobili Mucala.

– Pripremao sam se pet i pol mjeseci za intendanta, ali ipak pričekajmo odluku Gradskog vijeća – izjavio je Duško Mucalo nakon odluke kazališnog vijeća. A Mucalo je pjevač, pop glazbenik za kojega krugovi ozbiljne glazbe nikad nisu čuli. Kako se vijesti brzo šire, sada znaju da je autor dosta lijepih pjesmica, često podrugljivih i podcjenjivačkih. I da je ekonomist po struci, i to vrlo uspješan.

Ministar pere ruke
Ministar kuture Božo Biškupić poručio je preko svog šefa kabineta da intendanta HNK Split bira Gradsko vijeće. Željko Kerum, gradonačelnik Splita, o Mucalu će reći svoje tek kada (i ako) on postane intendant. Mani Gotovac, “čelična lady” hrvatskog kazališta, rekla nam je:

– Već znam zašto me zovete. Ne mogu to ni komentirati. Mogu vam samo reći da nemam riječi.

Miran Kurspahić, kazališni redatelj, kaže:

– Mislim da je to genijalan potez. HNK Split zaslužuje sposobnog čovjeka kao što je Mucalo koji se dokazao dugogodišnjim angažmanom u kazalištu... Stvari u Hrvatskoj napokon su se pokrenule, baš kao što je bio slučaj s izborom gospodina Keruma za gradonačelnika. To su sve prave odluke za Split. Apsolutno podržavam! – odgovorio nam je otrovnom ironijom mladi redatelj.

Dženisa Pecotić, kostimografkinja HNK u Zagrebu, kaže:
– Isuse Bože! Zar je to točno?! Ne mogu vjerovati. Ja sam užasnuta! Nestalo je kulture i Splita. Na redu je hopa-cupa kultura, totalna kerumizacija.

Komentara 14

TM
tesla moj ponos
22:53 07.06.2010.

jeste našli osobu u liku Mani Gotovac. Ako Mucalo želi biti intendant kao ona neka je upita za savjet kako novac elegantno uzeti i praviti se dama. često je ta dama bila pijana dama ali uvijek iznosi su bili pozamašni. O tome pričaju zaposlenici i zna cijeli Split a njen biznis je nastavio i idući politički izabran intendant koji je također punio vlastiti novčanik i kukao kako nema novaca. nek mu se ispita imovina jer se i preko novina hvalio da sve ulaže u nekretnine. pa koliko to ima plaću kad je mogao steći toliko nekretnina. Ma , koga je to briga. Svak će odgovarati kome treba i kad dođe vrijeme. Nisam ni ja bezgriješan ali ipak daleko od toga. Ponavljam - nisam bezgriješan ali sam radio u dobroj vjeri. Kao i oni. Ali s mjerom ! Za razliku od njih. Tražim nek se svima pogledaju prihodi i imovina pa nek se sudi i meni i njima.

IN
Individuao
17:25 07.06.2010.

Hahahaha!

DD
DDUVNJAK
07:57 08.06.2010.

Kako može jedan \"ozbiljan list\" lupati naslovom KERUMOV ČOVJEK. Kerum je čovjek iz naroda , bistar ,moćan i postaje važan faktor u politici. To zadnje smeta SDPu i HDZu pa uplašeni prate Keruma u stopu. Laju ko psići jalni zavidnini i nemoćni da mu otmu jahtu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije