Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODERNA GALERIJA

Još ovaj vikend traje retrospektiva kipara Šime Vulasa

Šime Vulas, retrospektiva
Moderna galerija
22.03.2012.
u 13:15

Važan dio retrospektive čini sakralna dionica Vulasova opusa čiji opseg i značaj svjedoči nizom izvanrednih križeva, raspela, svijećnjaka i drugih djela liturgijske namjene

Retrospektiva kipara Šime Vulasa može se vidjeti još ovaj vikend u Modernoj galeriji. Izložbu kojom je sinteteziran cjelokupni kiparski opus jedinstvenih oblika sjećanja i  moderne jednostavnosti vidjelo je nekoliko tisuća posjetitelja od otvorenja 16. prosinca 2011. godine. 

Jedra, svijeće, jarboli, katarke, gradovi, orgulje, portali i tvrdalji motivi su koji prevladavaju u Vulasovu opusu. Ove reminiscencije na zavičaj, izvedene poglavito u drvu i oblikovane fragmentiranjem te slaganjem segmenata u ritmički pokrenute plastičke cjeline, nedvosmisleno pokazuju da je kiparov put duboko osoban i savršeno usklađen sa strujom hrvatske likovne umjetnosti koja modernizam gradi na temeljima tradicije.

Važan dio retrospektive čini sakralna dionica Vulasova opusa čiji opseg i značaj izložba svjedoči nizom izvanrednih križeva, raspela, svijećnjaka i drugih djela liturgijske namjene. Vrsna fotouvećanja ponajboljih umjetnikovih spomeničkih i kiparskih ostvarenja u javnim prostorima upotpunjuju ovu retrospektivnu sintezu Vulasova dosadašnjeg više od pet desetljeća dugog i plodnog stvaralaštva najviše umjetničke vrijednosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije