Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVNI GLUMAC POSUĐUJE GLAS

Johnny Depp za deseti rođendan Spužve Boba

07.02.2009.
u 11:28

Godine 1999. medijska mreža Nickelodeon premijerno je prikazala epizodu svoje nove animirane franšize 'SpongeBob SquarePants'. Seriju je osmislio Stephen Hillenburg koji se u prošlosti bavio morskom biologijom, i nitko nije očekivao njen višegodišnji uspjeh.

Dapače, tvrtka ga je producirala u klasi slabijeg budžeta, te se više nade polagalo u neke druge projekte. Spužva Bob je srušio sve rekorde gledanosti, nadmašujući uspjeh skupljih franšiza poput serije 'Rugrats' koje čak i dugometražni kino-film nije mogao pretvoriti u uspješnicu.

Avanture žućkastog Boba uspješne su u prvome redu zbog originalnog vizualnog dizajna likova, ali i humora koji odgovara i djeci i odraslima. Producenti su dodatne gledatelje dobili kad su se odlučili na cameo-gostovanja poznatih ličnosti iz svijeta filma. Tako su likovima filma glasove posudili članovi grupe Metallica, a uspjeh epizode je bio tako velik da se tiskala i posebna odjeća sa slikom benda u animiranoj verziji kako nastupa s Bobom.

Nekadašnja zvijezda popularne serije 'Spasilačka Služba', David Hasselhoff, posudio je glas liku spasioca, a svoj glas u jednoj je epizodi posudio i pjevač David Bowie kao i glumac Dennis Quaid. Deset godina nakon svoje premijere, franšiza slavi rođendan posebnom epizodom u kojoj će imati i posebnog gosta. Izbor je pao na glumca Johnnya Deppa radi njegove svjetske slave koju je stekao kao kapetan Sparrow iz serije filmova 'Gusari s Kariba'. Glas će posuditi «Jacku Kahuni Laguni», koji s likovima serijala zaglavi na pustom otoku. Nickelodeon sprema i dokumentarni film o Spužva Bobu, te njegovom utjecaju na popularnu kulturu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije