Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Libertas

Jeremy Irons družio se s glumcima nakon predstave "Edip"

Jeremy Irons Edip
arhiva
17.07.2012.
u 11:24

Uživao je u nevjerojatnom ambijentu, povijesnoj scenografiji koja je kvalitetno i zanimljivo iskorištena u predstavi te veoma kvalitetnoj i zanimljivoj interpretaciji hrvatskih glumaca

Jeremy Irons stigao je na drugi dio predstave "Edip" u ponedjeljak navečer u Dubrovniku i, kako je sam priznao, "uživao u nevjerojatnom ambijentu, povijesnoj scenografiji koja je kvalitetno i zanimljivo iskorištena u predstavi te veoma kvalitetnoj i zanimljivoj interpretaciji hrvatskih glumaca..."

Irons je u društvu direktora Sarajevo Film Festivala Mirsada Purivatre i intendanta Dubrovačkih ljetnih igara Ivice Prlendera susreo hrvatske glumce iz predstave – oduševljen je bio izvedbom Mislava Čavajde, glavnog glumca u ulozi Edipa, te glumcima Livijem Badurinom, Alenom  Liverićem, Vilimom Matulom, Vladimirom Dulićem, Ivanom Peterneljom te glumicama Doris Šarić Kukuljicom i Jelenom Lopatić. Dio kasnovečernjeg druženja slavni glumac proveo je i u razgovoru sa studentima Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu koji također nastupaju u predstavi.

– Ovakvo bogatstvo kao ova povijesna jezgra Dubrovnika rijetkost je na cijelome svijetu i vjerujem kako je glumcima nezaboravno iskustvo igrati upravo na ovoj stvarnoj pozornici. Poznajem zahtjevnost Sofoklovih djela i način na koji su glumci interpretirali njegove likove iz Edipa jedinstven je i očaravajući. Iskreno, nakon ovoga večeras i svega što sam doživio u protekla dva dana nemam više ni jednu sumnju da ću se ponovno vratiti ovdje među ove divne ljude i ovu predivnu povijesnu kulisu! – izjavio je Irons nakon druženja s glumcima i predstavnicima Igara.

 

Komentara 1

DU
Deleted user
08:11 18.07.2012.

i to je valjda najdogađaj godine u zemlji ljudi koji su se vratili mentalitetu austrijskih konjušara - oteli jednog glumca sa sarajevo film festivala, vodaju ga okolo i ulizuju mu se jer konjušari ne znaju drugo raditi do ulizivati se, i tu priča završava. novinari još nisu našli tko je ironsu obrisao usta nakon jela, a tko ga je tapkao po leđima da podrigne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije