Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savska

Jeftinije ulaznice za Cabaret New Burlesque još danas i sutra

Cabaret New Burlesque
arhiva
07.03.2012.
u 13:28

Cabaret New Burlesque uspješna je burleskna predstava koja je osvojila publiku SAD-a, Francuske, Velike Britanije, Švedske, Nizozemske i Njemačke. Izvođačice slave ženu, bez obzira na njezinu dob ili oblik

Pretprodajne ulaznice za jednu od najsnažnijih ženskih burlesknih pojava na svijetu – američki Cabaret New Burlesque koji gostuje u Kinu SC 31. ožujka, mogu se kupiti jeftinije još danas i sutra na Međunarodni dan žena, 8. ožujka, po cijeni od 110 kuna. Od petka 9. ožujka cijena ulaznica kreće se od 150 , 190 i 250 kuna koje se mogu nabaviti u Dancing Bearu (Gundulićeva 7), Octopus piercing studiju (Gundulićeva 37) i putem bankovne uplate (više na www.cirkus.hr.).

Cabaret New Burlesque uspješna je burleskna predstava koja je osvojila publiku SAD-a, Francuske, Velike Britanije, Švedske, Nizozemske i Njemačke.

Izvođačice Cabareta New Burlesque slave ženu, bez obzira na njezinu dob ili oblik. Upravo je čudesno kako su baš u Parizu, toj kolijevki slobode, jednakosti i cabareta, uz konkurenciju Moulin Rougea ili Crazy Horsea, legendarnih kabaretskih adresa koje slave više industrijsku ideju ljepote, ove društvenim normama neopterećene Amerikanke uspjele tjednima puniti gledališta do posljednjega mjesta. Ako je poklekla francuska prijestolnica, onda nova burleska ima snagu na koljena baciti i ostatak Europe.

Ove performerice preferiraju da ih se zove „teasericama“ (zadirkivačicama) umjesto striptizetama, stavljajući element igre ispred pukog svlačenja odjeće. Čine to prvenstveno radi sebe, a ne radi muškaraca (smatra se da je upravo rad za muškarce ubio nekadašnju burlesku i povezao je uz jeftine noćne barove koji su ponižavali žensko dostojanstvo). To pokazuje i sastav publike pred kojom Cabaret New Burlesque redovito nastupa. U njoj su podjednako zastupljene i žene i muškarci, podjednako u predstavi uživaju i heteroseksualci i homoseksualci... Dirty Martini, Julie Atlas Muz ili Kitten on the Keys su jednostavno izvođačice čija scenska prisutnost pobjeđuje uobičajene kanone ljepote koji bi navodno imali zadovoljiti – baš sve.

Pokret novog striptiza često se analizira kao protuotrov ekonomskoj krizi i kao akt novog feminizma. U novoj burleski žene se ne svlače zbog potreba klijenata, nego tim činom ustoličuju kontrolu nad svojim tijelom. Ono što je nekoć odbacivano kao najniža grana kazališta, u današnjoj verziji kombinira performance art, moderni ples i političku satiru. Nova burleska u svoje redove privlači umjetnice sa sveučilišnim diplomama, stručnjakinje za umjetnost, povijest, ples ili rodne studije. One smatraju da je preporod burleske djelomice i pobuna protiv kulturalne slike žena koje su ekstremno vitke i poboljšane silikonima, botoksom i plastičnom kirurgijom.

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije