Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U MUO-u

Izložba radova finalista i pobjednika Photodaysa 2011.

Rad Tjaše Kalkan
arhiva VL
18.09.2011.
u 11:33

Žiriju je najteže bilo odabrati tri finalista u kategoriji Umjetnički koncept, jer je čak deset autora bilo vrijedno plasmana među finaliste. Nominirani su Jasenko Rasol, Silvestar Kolbas i Hrvoje Slovenc

U Mzeju za Umjetnost i obrt seod 20. rujna do  16. listopada održava Izložba radovova finalista i pobjednika festivala Photodays  2011. 

Dubravka Osrečki Jakelić, voditeljica zbirke novije fotografije Muzeja za umjetnost i obrt, istakla je da ova izložba postaje tradicija. Naime, MUO od prošle godine organizira izložbu radova pobjednika po kategorijama natječaja Photodaysa, a zahvaljujući donacijama autora, njihovi nagrađeni radovi postaju dio fundusa MUO.

U Muzeju za umjetnost i obrt izlažu:  u ategoriji Arhitektura Darija Cikač, Nikola Zelmanović i Tomislav Može, koji se pojavljuje i među finalistima kategorije Primjenjena fotografija uz Mladena Šarića i autorski dvojac - Sanja Bachrach i Mario Krištofić.

Najboljima u kategoriji Akt proglašeni su Barbara Šarić, Neven Petrović i Petra Slobodnjak. Kategoriju Dokumentarna fotografija obilježili su radovi Dinka Cepaka, Dragana Matića i Vlade Kosa. Među najboljim modnim fotografima jesu Bruna Kazinoti, Mladen Šarić te Ana Mihalić. Bojan Mrđenović, Igor Zirojević i Petra Mrša istakli su se u kategoriji Pejzaž, a Mrša je, uz autore Jelenu Blagović i Borka Vukasova u konkurenciji za priznanje najboljem mladom autoru (do 25 godina).

U kategoriju Porterti pristiglo je najviše prijava, a istaknuto je troje autora - Davor Konjikušić, Smiljka Guštak i Tjaša Kalkan. Finalisti kategorije Video snimljen fotoaparatom su Marin Mešter, Neven Muretić i Vladimir Kanić, a među najboljim publikacijama, našle su se one autora Krunoslava Raca, Saše Poldana i Tonija Hnojčika.

Žiriju je najteže bilo odabrati tri finalista u kategoriji Umjetnički koncept, u kojoj je bilo prijavljeno približno 80 serija fotografija, a od čega je čak 10, prema mišljenju žirija bilo vrijedno plasmana među finaliste. Nominirani su Jasenko Rasol, Silvestar Kolbas i Hrvoje Slovenc. Na dan otvorenja izložbe radova finalista festaivala Photodays 2011 u Muzeju za umjetnost i obrt, Hrvoje Slovenc održat će prezentaciju svojih radova u auditoriju MUO.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije