Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Epilog turbulencija u Društvu hrvatskih filmskih redatelja

Škorić smijenjena, novi predsjednik Šerbedžija

Irena Škorić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/4
20.02.2015.
u 23:54

Na žalost, nekim članovima Društva povezanim s HAVC-om, to nije odgovaralo. Opstruiran je moj rad i inscenirani su sukobi kako bi došlo do promjene vodstva Društva

Na izvanrednoj skupštini Društva hrvatskih filmskih redatelja smijenjeni su predsjednica Irena Škorić i Upravni odbor (Branko Ištvančić, Neven Hitrec, Daniel Kušan i Hana Jušić).

Irena Škorić smijenjena je s 48 glasova za i jednim protiv, a Upravni odbor s tek pokojim glasom više. Epilog je to višetjednih turbulencija u vrhu DHFR-a otkako je Nadzorni odbor (predsjednik Vinko Brešan, Zrinko Ogresta i Zrinka Matijević Veličan) shvatio da je normalno funkcioniranje Društva zakočeno nesuglasicama na relaciji predsjednica-Upravni odbor. Kada je shvatila da će zbog svoga načina rada biti predmet izglasavanja povjerenja, svega nešto više od tri mjeseca nakon to je stupila na čelo Društva, Irena Škorić pokušala se pred članovima i u javnosti pokazati žrtvom njezine politike „neovisnosti“ od Hrvatskog audiovizualnog centra i njegovoga ravnatelja Hrvoja Hribara, ali njezina medijska akrobacija nije imala očekivani učinak.

Nadzorni odbor stoga je prvo predložio izglasavanje povjerenja predsjednici i Upravnom odboru, a nakon toga predložio izjašnjavanje o njihovoj smjeni, što se sinoć i dogodilo. Pri svemu tome Nadzornom odboru mora se priznati da ni u jednom trenutku nije nastupao osvetnički, niti ad hominem, već se isključivo vodio uspostavljanjem radnih funkcija Društva. Pola sata prije sjednice Irena Škorić poslala je pismo da daje ostavku, ali ono nije uzeto u obzir jer nije zaprimljeno na primjeren način, a članovi su i izglasali da nema potrebe da sadržaj pisma bude pročitan pred svima. Sinoć je za novog predsjednika izabran Danilo Šerbedžija (protukandidat mu je bio Zvonko Ilijić), a novi članovi Upravnog odbora su Igor Mirković, Nebojša Slijepčević, Branko Schmidt i Antonio Nuić.

>>Otvoreno Pismo Irene Škorić: Opstruiran je moj rad i inscenirani su sukobi i zato dajem ostavku'

>>Irena Škorić: Moji glasači nisu došli. Nisu htjeli biti u toj farsi

>>Izglasano nepovjerenje Ireni Škorić i Upravnom odboru

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije