Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki uspjeh

Hrvatski animirani serijal 'Nutz' u prestižnoj konkurenciji Cartoon Foruma

19.09.2019.
u 11:47

Animirani serijal za predškolsku djecu 'Nutz' zagrebačkog studija Recircle koji je ove godine na festivalu Vafi i Rafi u Varaždinu proglašen studiom godine za dječje aplikacije, premijerno će se predstaviti na prestižnom Cartoon Forumu, u francuskom Tolouseu od 16. do 19. rujna, a u 'odabranu konkurenciju' uvršten je između više od tisuću prijavljenih projekata iz 38 svjetskih zemalja.

Cartoon Forum je vodeći europski pitching forum za animaciju na kojem su 'rođene' gotovo sve animirane uspješnice, mjesto na kojem se producentima i distributerima predstavljaju novi televizijski animirani serijali, a sljedeće godine slavi jubilarnih 30 godina uspješnog djelovanja.
'Nutz' je animirana serija od 52 epizode u trajanju sedam minuta o nebičnoj obitelji Nutz, a glavni protagonisti su najstarija sestra, vjeverica Sally, blizanci kokos Koko i kikiriki Pea te najmlađa sestra žir Oak. U svakodnevnim pustolovinama bave se temama poput ekologije, recikliranja, prijateljstva, iskazivanja emocija, suživota s drugima, a podcrtana edukativna nota donosi cijeli niz 'korisnih savjeta' koji izmiču današnjoj 'modernoj' djeci, primjerice kako nešto popraviti li pravilno koristiti.

Serija je nastala na osnovi kratkog animiranog filma iz 2018. 'Sally i Nutz' koji je pratio bogat festivalski život, pa je, između ostalog, sudjelovao na festivalima 'Hsin-Yi Childrens animation', '14th Biennial of animation' u Bratislavi, 'ReAnimi' u Bergenu, zagrebačkom 'Animafestu' 2018., ljubljanskoj 'Animateci'...
Redatelj i glavni animator 'Nutza' je Vjekoslav Živković, producent i art direktor Denis Alenti, a za animaciju su zaslužni Marija Ivšić, Domagoj Bogdan i Anna Sagadin

'Nutz' je i prije same premijere pobudio interes vodeće platforme za zabavu i učenje klinaca i klinceza, HopsterTV-a, kao i drugih distributera, a nakon Cartoon Foruma očekuje se priliv novih ponuda. 
Teaser za animirani serijal 'Nutz' pogledajte ovdje!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije