Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh ZKM-a

„Hinkemann“- najbolja predstava 21. Jugoslovenskog kazališnog festivala u Užicu

Ozren Grabarić i Rakan Rushaidat u sceni iz predstave
Foto: arhiva ZKM
14.11.2016.
u 12:29

"Hinkemann" je u Užicama osvojio stručni žiri, ali i dobio najvišu ocjenu publike

Predstava „Hinkemann“ nastala po drami Ernsta Tollera, u režiji Igora Vuka Torbice, a čije je premijera bila 7. studenoga 2015. u  Zagrebačkom kazalištu mladih, pobjednica je  netom završenog 21. Jugoslavenskog kazališnog festivala „Bez prijevoda“ u Užicu. Osvojila je nagradu Ardalion za najbolju predstavu festivala te  za najbolju režiju, a  Ozrenu Grabariću, prvaku ansambla Dramskog kazališta Gavella koji je gost u ovoj predstavi ZKM-a, pripala je nagrada za najbolju mušku ulogu festivala, za ulogu  Majstora ceremonijala. Predstava "Hinkemann" je dobila i najviše ocjene publike, a nagrade joj je dodijelio stručni  ocjenjivački sud u kojem su bili: redatelj Dejan Mijač, scenograf Miodrag Tabački, dramaturginja Željka Turčinović, glumac Goran Jevtić te dramski pisac Tomislav Zajec.

Predstava "Hinkemann" hit je predstava ZKM-a, koja dominira i u nominacijama za ovogodišnju Nagradu hrvatskog glumišta, a  do sada je gostovala u svim državama u okruženju. Ove je godine osvojila i Nagradu za najuspješniju predstavu u cjelini na 43. međunarodnom festivalu alternativnog i novog teatra INFANT u Novom Sadu, a nakon Košica u Slovačkoj, gostovala je na 31. Gavelinim večerima gdje je dobila nagradu za najbolju predstavu cjelini, dok su nagrade dobili i redatelj Igor Vuk Torbica i glumac  Ozren Grabarić.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar kravata
kravata
20:20 14.11.2016.

Od kad se ne zovu Titove Uzice? Sram je bilo a mi imamo jos uvijek njegovo ime.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije