Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Volimo domaće komedije

Gotovo deset tisuća Hrvata pohrlilo na Osmog povjerenika

17.01.2018.
u 12:00

Salajev je film kinohit. No Brešan je autor rekordera po otvaranjima, ali i ukupno najgledanijeg filma “Kako je počeo rat na mom otoku”

Iako su “Živi i mrtvi” jedan od najvažnijih naših filmova s početka stoljeća, nova suradnja redatelja Kristijana Milića i scenarista Josipa Mlakića nažalost nije bila toliko uspješna.

Odnosno, nije uopće jer “Mrtve ribe” zabilježile su tek 80 prodanih ulaznica u hrvatskim kinematografima, i to čak ne u prvom vikendu prikazivanja, nego u prva dva tjedna. Kako se radnja odvija u gradiću u BiH, još je čudnije što se tamo brojač zaustavio na – 44. “Takva su pravila” Ognjena Sviličića s 324 prodane ulaznice u prvom vikendu te “Šuti” Lukasa Nole sa 148 po tome su gotovo blockbusteri.

No, nije sve tako sivo pa treba podsjetiti da je hrvatski film imao svojih uspješnica. Dobar je početak imao ovog tjedna “Osmi povjerenik” s 9116 gledatelja. Ipak, to nije blizu “Svećenikove djece” koja su prvog vikenda 2013. ubilježila 33.759 gledatelja nadmašivši uvelike “Sonju i bika”, koji se počeo prikazivati nekoliko tjedana prije. Oba su filma debelo potukla tada razvikani “Cloud Atlas”. Veliki je hit bio i “Šegrt Hlapić” krajem 2013. s 21.693 gledatelja u prvom vikendu emitiranja. Pomalo je iznenađujući bio rezultat “Narodnog heroja Ljiljana Vidića” koji je u prvom vikendu prikazivanja krajem 2015. ubilježio 14.327 gledatelja, i to u doba dok su još vrući hitovi bili “Ratovi zvijezda: Sila se budi” i “Spectre”.

Navijačka komedija “ZG80” bio je broj jedan u svojem prvom vikendu prikazivanja u rujnu 2016. s 13.810 gledatelja, a nekoliko tjedana nakon njega taj je uspjeh ponovio “Ustav Republike Hrvatske” s 12.336 gledatelja u prvom vikendu. To ipak nije bilo dovoljno da se nadmaši treći film iz franšize za djecu “Koko: Ljubav ili smrt” koji je imao 12.705 gledatelja, ali ipak nedovoljno da se i približi hollywoodskom megahitu “Interstellar” koji ih je imao gotovo 20.000. Kada pak gledamo brojke posjeta u kinima u cjelini, najgledaniji je hrvatski film Brešanov “Kako je počeo rat na mom otoku” s 342.000 gledatelja. Možda ga u globalu “Osmi povjerenik” i nadmaši jer očito je da Hrvati vole dobru komediju i dječji film.

1/20

Komentara 5

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
12:10 17.01.2018.

od kuda samo ideja da se nase pare daju da bi se ovi igrali snimati filmove...onda si jos misle da nisu oni krivi vec mi sto ne idemo u kina gledati hr film...jednostavno je zelis se baviti filmom digni kredit posudi pare nadji sponzora i snimaj ovi snime los film i onda budu nagradjeni pa dobiju pare da snime jos jedan film...protekcija zaostala iz komunizma

IG
Igggy
09:53 20.01.2018.

Markićkini trolovi navodno su Rvati. Zašto ondak mrze rvacki film:))?

Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
08:28 23.01.2018.

Razmišljam, dal da idem gledati jugoudbaški netalentirani izmet koji je financirao HAVC, ili da idem staviti prste na tramvajsku prugu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije