Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
balet

Gostovanje Baleta splitskog HNK u Njemačkoj

Bolero
ustupio HNK Split
06.05.2011.
u 14:08

Prvi nastup ansambla pod vodstvom ravnateljice Almire Osmanović u Boppardu ispraćen je toplim pljeskom publike

Plesači Baleta Hrvatskog narodnog kazališta Split počeli su gostovanje u Boppardu u Njemačkoj 5. svibnja. U novom Stadthalleu izveli su baletnu predstavu Bolero, Shpiel es te duet Carmen i Josea iz baleta Carmen.

Nekoliko stotina gledatelja toplim je pljeskom ispratilo prvi od tri dogovorena nastupa splitskog Baleta u Boppardu. Baletna večer počela je izvedbom Ravelova Bolera u koreografiji Valentine Turcu, koja je premijerno izvedena na sceni HNK Split u listopadu 2009. Solisti Jovana Mirosavljević i Vlad Ilcenco izveli su duet iz baleta Carmen, također u koreografiji Valentine Turcu.

Za kraj uspješne baletne večeri splitski su plesači izveli Shpiel es uz suvremene jazz-ritmove švicarskog sastava Kol Simcha, plesnu predstavu koju je 2008. premijerno postavio koreograf Marc Ribaud.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije