Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šoping grad u Zagorju

Gospodarska inspekcija zatvorila desetak trgovina u Roses Fashion Outletu

08.11.2008.
u 18:50

Iako je otvaranje šoping grada Roses Fashion Outlet prošlo u najboljem redu, u subotu je u popodnevnim satima gospodarska inspekcija zatvorila desetak trgovina jer ne ispunjavaju tehničke uvjete i nemaju uporabnu dozvolu za te lokale! Uprava centra tvrdi da će sve biti riješeno za par dana, a zatvaranje trgovina nije omelo znatiželjne posjetitelje koji su i u večernjim satima razgledavali jednu od budućih šoping meka.

Galerija slika: Fijasko na otvorenju Roses Outlet centra

Prvog dana nakon službenog otvaranja, malo Začretje postalo je pravi šoping-grad. Parkiralište s dvije tisuće mjesta bilo je premalo. Rijeke automobile slijevale su se prema centru, a prema procjeni, trgovine je posjetilo nekoliko tisuća ljudi, ponajviše iz Zagreba, Karlovca, Međimurja i Slavonije, a impozantna građevina privukla je i one koji su prolazili autocestom Zagreb – Macelj.

Prodavači u desetak trgovina odjećom i obućom koje su u subotu otvorile vrata imali su pune ruke posla. Kupovalo se sve što je bilo ponuđeno. Posjetitelje su zabavljali i ulični svirači, mađioničar, a nudila se i okrepa.

Oduševila ih je i arhitektura toga gradića – kule, lukovi, mostovi i jezera, a uz centar protječe i mala rijeka. Oni koji su došli iz udaljenijih mjesta bili su pomalo razočarani jer su očekivali da će biti otvoreno svih 70 trgovina.

Austrijski ulagači najavljuju nova otvaranja svake subote u studenome i prosincu. Otvorit će se “Kids land” na tisuću četvornih metara. Na jednome mjestu bit će sve, od prodavaonica odjeće i obuće, preko zlatarnica, parfumerija, knjižara i prodavaonica tehnike, do gastronomske ponude.

Prvi i najveći hrvatski outlet centar tijekom cijele godine nudit će vrhunsku brandiranu robu sniženu od 30 do 70 posto. Trgovci uvjeravaju kupce da je riječ o vrhunskoj robi uz naglasak da svatko može naći nešto za sebe. Sisley, Benetton, Puma, Mango, Max Mara tek će stići u malo Zagorje.

Austrijska Dayland grupa u Outlet je uložila 50 milijuna eura, a zaposlilo se tisuću ljudi.


Svi će biti otvoreni 6. prosinca

Trgovine će se u Roses Fashion Outletu otvarati postupno iduća četiri vikenda, a konačno će sve biti otvoreno 6. prosinca. U drugoj fazi projekta planira se u jesen 2010. otvoriti dodatnih više od 40 trgovina. Outletu na autocesti A2 između Zagreba i Maribora prilazi se na izlazu broj 4 za Sveti Križ. Gravitira mu oko tri milijuna stanovnika unutar 90 minuta vožnje, a osim hrvatskih kupaca ondje očekuju i slovenske, austrijske, mađarske i bosanskohercegovačke. (Ro. K.)


C&A i Humanic dolaze u Hrvatsku

Veliki europski lanaci, modni C&A i obuće Humanic, na proljeće otvaraju svoje prodavaonice u Zagrebu, u novom dijelu trgovačkog centra City Center One, koji se trenutačno dograđuje. Centar bilježi više od 6,3 milijuna posjetitelja godišnje te rast prometa od sedam posto, a u tijeku je proširenje centra za dodatnih 40 trgovačkih, ugostiteljskih i uslužnih prostora za koje je, prema riječima direktora Svena Voriha, uprava primila više od 600 upita. (Ro. K.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije