Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Glazbeni imenjaci Andrea Bocelli i Andre Rieu za vrhunske zagrebačke glazbene večeri

Glazbeni imenjaci Andrea Bocelli i Andre Rieu
Foto: Promo
1/2
19.02.2018.
u 10:44

Ožujak i svibanj bit će u znaku velikana koji su dosadašnjim nastupima osvojili hrvatsku publiku i postali jamstvo odličnog glazbenog provoda

Onima koji nisu u kalendaru označili 10. ožujka i 19. svibnja vrijeme je da to učine što prije! Svi istinski ljubitelji glazbe znaju da će tada u zagrebačkoj Areni biti održani glazbeni spektakli izvođača koji se već desetljećima nalaze u samom vrhu svjetske glazbene scene – talijanskog tenora Andree Bocellija te nizozemskog dirigenta i virtuoza na violini Andrea Rieua i njegovog Johann Strauss Orchestra.

Uistinu impresivna imena složili bi se mnogi, o čemu svjedoče i brojne nagrade i priznanja kojima su ih okitili kako publika, tako i struka. Tu su i neke izdvojene crtice iz njihovih više nego impresivnih biografija – Bocelli je tako do sada prodao više od 80 milijuna nosača zvuka, do sada je nastupao na pozornicama kao što su Carnegie Hall, rimski Kolosej, opere u Sydneyu i Berlinu i njujorški Central Park, a lista osvojenih nagrada uključuje World Music Awards za najboljeg i najprodavanijeg izvođača na svijetu te Zlatni globus za najbolju originalnu pjesmu. Rieu se, pak, može pohvaliti najvećim privatnim orkestrom na svijetu koji broji čak 60 članova, 40 milijuna prodanih albuma i nastupima koje godišnje pogleda čak 600.000 obožavatelja, ali i osvajanjem vrha Billboardove liste zarade od turneja 2013. godine kada je, uz Madonnu i U2, iza sebe ostavio Justina Biebera.

Foto: Promo

„Bocelli i Rieu svojim su dosadašnjim nastupima osvojili Hrvatsku, a mnogi se sjećaju i njihovih lijepih riječi te obećanja da će se vratiti publici koja ih je dočekala s toliko oduševljenja. Pred nama su mjeseci koji će nesumnjivo proteći u najboljoj atmosferi, na čemu bih želio zahvaliti i našim partnerima – tvrtkama Audi Hrvatska, Turkish Airlines i Römerquelle – za uspješnu suradnju i pruženu potporu“ - poručuje direktor Star produkcije Alen Ključe.

Andreu Bocellija publika će moći vidjeti u zagrebačkoj Areni 10. ožujka s početkom u 20,00 h, dok će na istom mjestu 19. svibnja s početkom u 20,00 h nastupiti i Andre Rieu uz Johann Strauss Orchestra. Ulaznice za oba koncerta mogu se nabaviti na stranici www.eventim.hr.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije