Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mlade nade

Frka - Studentska filmska revija koju se isplati posjetiti

'frkaCOKSA_240311'
Foto: ''
1/4
26.03.2011.
u 13:23

Na 9. Frci ravnopravno se predstavljaju autori sa tri akademije - raznorodni filmaši, animatori i glazbenici

U Zagrebu 1. travnja počinje deveta FRKA – Filmska revija kazališne akademije, u čijem se programu odnedavno predstavljaju i redatelji s odsjeka animacije Akademije likovne umjetnosti u Zagrebu te mladi autori s Glazbene akademije.

Iako je riječ o ljudima koji još nemaju diplomu, a često ni preveliko iskustvo, među njima se već sad ističu neki čije karijere treba pozorno pratiti. Tu je, na primjer, mala vojska dokumentarista poput Matije Vukšića, Đure Gavrana, Igora Bezinovića i Davora Kanjira, koje na svojem festivalu snažno promovira profesor Nenad Puhovski.

Među redateljima igranih filmova osebujnim, gotovo histeričnim stilom izdvaja se Ivan Livaković, kojeg gledatelji vole ili mrze, ali gotovo ga je nemoguće ne primijetiti.

Prepoznatljivu žensku snagu revije čine Sara Hribar i Hana Jušić, koje su se svojim studentskim radovima afirmirale na "Kockicama" Zagreb film festivala, a tu je i hiperproduktivna Irena Škorić, miljenica velikog dijela domaćih medija. Također pod okriljem ZFF-a, u programu Palunko stasao je Filip Peruzović, obećavajući mladi autor koji se na Frci predstavlja s čak pet kratkih filmova. Valja izdvojiti i Daliju Dozet s tri filma u programu, zatim dobro poznatog autora s TV ekrana Roberta Knjaza te festivalsko dijete Filipa Mojzeša.

 Filmska revija kazališne akademije traje od 1. do 3. travnja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije