Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
„Stakleni otok“, treći dio nove trilogije Nore Roberts

Finale avanture koja je osvojila srca čitatelja

Profil knjiga
Foto: Profil knjiga
1/2
07.12.2016.
u 17:00

Potraga za Ledenom zvijezdom šest je hrabrih čuvara dovela u Irsku. U toj je zemlji Doyle prije tri stoljeća zaključao svoje srce i jasno mu je kako je došlo vrijeme da se suoči sa svojom prošlosti, ali i time da njegovi osjećaji prema Riley nisu samo prijateljski. Sama Riley, kao arheologinja, itekako je dobro upoznata s novim okruženjem, a njezino je znanje od presudne važnosti za daljnju potragu. Upravo zbog toga ona postaje glavna meta mračne božice koja želi više od zvijezda, više od krvi čuvara. Dok pokušava pronaći tragove koje bi njezine prijatelje odveli do treće zvijezde i misterioznog Staklenog otoka, Riley mora i sama sebi priznati da je njezin odnos s Doyleom puno više od avanture. A njihov odnos i njihovo prihvaćanje ljubavi ono je što ih sve može spasiti.

„Stakleni otok“, završni dio „Čuvara“, nove trilogije Nore Roberts – neosporne kraljice ljubavnih romana, omiljene i jedne od najprodavanijih autorica svijeta – izlazi paralelno s engleskim izdanjem.

Hrvatski će čitatelji u spektakularnom finalu saznati kako završava uzbudljiva avantura koja odlučuje o sudbini svijeta, ali i kako su se razvile tri prekrasne ljubavne priče koje su ih osvojile već ovo ljeto kad su objavljena prva dva dijela trilogije: romani „Zvijezde sudbine“ i „Zaljev uzdaha“.

Nora Roberts, pravim imenom Eleanor Marie Robertson, rođena je 1950. godine u obitelji irskih imigranta. Pisati je počela 1979. kad je tijekom jedne oluje zaglavila u kući s dvoje male djece i shvatila koliko uživa u tome.

Ubrzo je na adresu Harlequina, najpoznatijeg izdavača ljubavnih romana, poslala svoj prvi rukopis i dobila prvu odbijenicu. „Nije bila jedina. A jedna mi je posebno prirasla srcu, ona u kojoj stoji kako moj rad obećava, kako je roman zabavan i dobro napisan. No, da oni već imaju svoju američku spisateljicu – Janet Diley“, ispričala je u jednom intervjuu. Ironično, ali u sudskom procesu koji je dobio puno medijske pažnje 1997. Janet Diley priznala da je plagirala neke romane Nore Roberts i ispričala se zbog toga.

Bilo kako bilo, godine 1980. novi izdavač, Silhouette books, odlučio se okoristiti morem odbijenih rukopisa iz Harlequina. Godine 1981. objavljen je prvi roman Nore Roberts – pseudonim je odabran zbog toga što je autorica bila uvjerena kako se svi ljubići objavljuju pod pseudonimom.

Četiri godine kasnije, 1985., Nora Roberts objavila je prvi roman iz serije o obitelji MacGregor, prvi u nizu bestselera. Spisateljska je zvijezda rođena. Danas je iza Nore Roberts više od dvjesto romana, ukupno tiskanih u više od 500 milijuna primjeraka. Samo do 2011. njezini romani, među kojima su brojni i ekranizirani, proveli su 861 tjedan na listi bestselera New York Timesa ili, preračunato u godine, više od 16 godina. Od toga čak 176 tjedana na prvom mjestu spomenute liste. Tijekom godina okušala se u različitim žanrovima, objavljivala pod nekoliko pseudonima, ali put do srca čitatelja uvijek je pronalazila. Časopis Time 2007. uvrstio ju je na svoj popis 100 najutjecajnijih ljudi svijeta obrazloživši: „Kao vodeća svjetska autorica ljubavnih romana, Nora Roberts istraživala je, dekonstruirala, objašnjavala i izvlačila strasti ljudskog srca od 1981.“

Treba li onda čuditi što je i nova trilogija – priča o tri para, drevnom misteriju, moći bezvremenske ljubavi – već pronašla mjesta u srcima čitatelja? Stoga, prepustite se čaroliji ljubavi i uživajte!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije